XXVIII. OTDK nevezések
A XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekciójába (Debrecen) a következő dolgozatok neveztek:
- Albahári Evelina, Mester Tímea, Zeke Ildikó: Húsok kriogén fagyasztásának technológiája, a hőmérsékletek nyomonkövetése
- Balogh Emőke, Boldoczki Diána: A bogyósgyümölcsök szerepe a korszerű táplálkozásban
- Begizsán Attila: Élelmiszergazdasági termékek világkereskedelmének hálózatelemzése
- Daczó Timea: Élelmiszerbotrányok nagyító alatt Egy fogyasztói megkérdezéses vizsgálat tapasztalatai
- Deák Edit, Németh Orsolya: Sütőtökfajták téli táplálkozásban betöltött szerepe
- Egész Réka: Acetobacter xylinum szaporodásának vizsgálata almaecetben
- Hornyák László: Folyékony élelmiszerek aromakomponenseinek kinyerése pervaporációs membrán alkalmazásával
- Kadarkuti Péter: Tárolási körülmények hatása különböző csomagolású Trappista sajtok minőségére
- Kovács Zoltán: Instant italok vizsgálata elektronikus nyelv alkalmazásával
- Kövér Gabriella: Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immun-reaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására
- Kunoss Mónika Szabina: Lakkáz alapú bioszenzor fejlesztése polifenolok meghatározására
- Leskó Annamária: A rügy- és fürtterhelés hatása a szőlő és a bor összetételére
- Liszkai Péter: Programozható Logikai Vezérlők alkalmazása az élelmiszeriparban
- Magasházi Adrienn: Téliszalámi kérgesedésének roncsolásmentes vizsgálata ultrahangos készülékkel
- Márta Dóra: Immunanalitikai módszerek a gliadin, mint búza allergén kimutatására
- Nagy Orsolya: Bogyósok antimkrobás hatásának vizsgálata
- Németh Orsolya: Az akrilamid képződés és a barnulási folyamat kapcsolata
- Paupera Eszter: Pseudomonas törzsek biofilm képző tulajdonságainak vizsgálata
- Rak Gábor: Borok elemujjlenyomatának mérése eredetmeghatározás céljából
- Sántha Brigitta: Olívaolaj zamatkarakterének vizsgálata elektronikus orr rendszerrel
- Sasvári Ágnes: Bifidobaktériumok fehérjetermészetű antimikrobás anyagainak vizsgálata
- Somogyváry Enikő Szigeti Judith: Genetikailag módosított növények Magyarországon. Egy döntés anatómiája
- Szabó Orsolya: Különböző szénhidráthasznosító élesztőgombák szaporodásának optimálása és alkalmazásuk nehézfémkötő bioszorbensként
- Szalma Anikó: Aspergillus eredetű fitáz enzim előállítása
- Szilágyi Csaba, Máji Gergő: Előhűtött, darált marhahús kombinált tartósítása
- Szűcs Eszter: Fűszeres aroma kialakulása cukorszirupban
- Urbán Petra: Egyetemi hallgatók fogyasztói szokásainak megváltozása a kollégiumi idők alatt
- Urbán Petra: Csúcstechnológiákkal tartósított élelmiszeripari termékek fogyasztói fogadtatása
- Varga Szabolcs: Borok édesítésére szánt mustok kémiai tartósításához engedélyezett eljárások optimálása
- Vén Csilla: Pácolás ultrahangos eljárással
- Vizi Tímea: Különböző kémiai szerkezetű oligo- és poliszacharidok prebiotikus hatásának bizonyítása in vitro kísérletekben