Cikk #2006/3 | BCE ÉTK TDT

Cipók [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

2006 tavaszi házi TDK

Az alábbi listában a beérkezett jelentkezések olvashatóak.

  1. Albahári Evelina, Mester Tímea, Zeke Ildikó [3]: Húsok kriogén fagyasztásának tachnológiája, a hőmérsékletek nyomon követése
  2. Csiszár Eszter [3]: 15%-os nyers ecet tükrösítése laboratóriumi és félüzemi mikroszűrő berendezésben
  3. Deák Edit, Németh Orsolya [1]: Sütőtökfajták téli táplálkozásban betöltött szerepe
  4. Egész Réka [2]: Acetobacter xylinum szaporodó képességének vizsgálata almaecetben
  5. Farkas Gábor [1,3]: Különböző kajszibarack fajták vizsgálata pálinkakészítés céljából
  6. Hartyáni Piroska [5]: A gabonaszemek orientációjának hatása dielektromos gabona nedvesség mérésben
  7. Hatvani Norbert [3]: Arzénes szennyvizek kezelése
  8. Kmellár Béla [1]: Metil-higany meghatározásának optimálása SPME-GC-AFS rendszeren
  9. Kövér Gabriella [1,3]: Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immunreaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására
  10. Magasházi Adrienn [3]: Szalámi kérgesedésének meghatározása ultrahangos roncsolásmentes módszerrel
  11. Márta Dóra [2]: Immunanalitikai módszerek a gliadin, mint búza allergén kimutatására
  12. Mészáros Izabell [2]: Rögzített bifidobaktériumok előállítása gélbezárással és adhézióval
  13. Nagy Orsolya [2]: Bogyósok antimikróbás hatásának vizsgálata
  14. Radva Dániel [1]: A rezisztens almafajták tárolásának vizsgálata biokémiai módszerekkel
  15. Roszkosné Kovács Krisztina [2]: Szénsavmentes ásványvizek mikrobiológiai vizsgálata
  16. Sillye Veronika [4]: A magyar felsőoktatás szerkezeti átalakulása
  17. Somogyváry Enikő, Szigeti Judith [4]: A genetikailag módosított növények Magyarországon. Egy döntés anatómiája.
  18. Szényi Sarolta [2]: Laktóz hasznosító élesztőgombák sejttömeg termelésének optimalizálása
  19. Szabó Orsolya [2]: Különböző szénhidrát hasznosító élesztőgombák szaporodásának optimalizálása
  20. Takács Adrienn [3]: Tokaji Cuvée borok összehasonlító értékelése
  21. Urbán Petra [4]: Egyetemi hallgatók fogyasztói szokásainak megváltozása a kollégiumi idők alatt
  22. Vén Csilla [3]: Pácolás ultrahanggal
  23. Zoller Linda [2]: DNS alapú vizsgálati módszer adaptációja búza és vele keresztreagáló gabonák kimutatására

A szerzők neve mögötti szám a jelentkezésnél megadott szekciót jelöli. A szervező bizottság fenntartja a jogot, hogy a jelentkezések és a cím alapján a dolgozatokat átcsoportosítsa. A számok jelentése (szekció nevek):

  1. Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás
  2. Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság
  3. Élelmiszertechnológia és műveletek
  4. Élelmiszeripari gazdaságtan
  5. Műszaki, informatikai és méréstechnikai

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on