2006 tavaszi házi TDK
Az alábbi listában a beérkezett jelentkezések olvashatóak.
- Albahári Evelina, Mester Tímea, Zeke Ildikó [3]: Húsok kriogén fagyasztásának tachnológiája, a hőmérsékletek nyomon követése
- Csiszár Eszter [3]: 15%-os nyers ecet tükrösítése laboratóriumi és félüzemi mikroszűrő berendezésben
- Deák Edit, Németh Orsolya [1]: Sütőtökfajták téli táplálkozásban betöltött szerepe
- Egész Réka [2]: Acetobacter xylinum szaporodó képességének vizsgálata almaecetben
- Farkas Gábor [1,3]: Különböző kajszibarack fajták vizsgálata pálinkakészítés céljából
- Hartyáni Piroska [5]: A gabonaszemek orientációjának hatása dielektromos gabona nedvesség mérésben
- Hatvani Norbert [3]: Arzénes szennyvizek kezelése
- Kmellár Béla [1]: Metil-higany meghatározásának optimálása SPME-GC-AFS rendszeren
- Kövér Gabriella [1,3]: Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immunreaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására
- Magasházi Adrienn [3]: Szalámi kérgesedésének meghatározása ultrahangos roncsolásmentes módszerrel
- Márta Dóra [2]: Immunanalitikai módszerek a gliadin, mint búza allergén kimutatására
- Mészáros Izabell [2]: Rögzített bifidobaktériumok előállítása gélbezárással és adhézióval
- Nagy Orsolya [2]: Bogyósok antimikróbás hatásának vizsgálata
- Radva Dániel [1]: A rezisztens almafajták tárolásának vizsgálata biokémiai módszerekkel
- Roszkosné Kovács Krisztina [2]: Szénsavmentes ásványvizek mikrobiológiai vizsgálata
- Sillye Veronika [4]: A magyar felsőoktatás szerkezeti átalakulása
- Somogyváry Enikő, Szigeti Judith [4]: A genetikailag módosított növények Magyarországon. Egy döntés anatómiája.
- Szényi Sarolta [2]: Laktóz hasznosító élesztőgombák sejttömeg termelésének optimalizálása
- Szabó Orsolya [2]: Különböző szénhidrát hasznosító élesztőgombák szaporodásának optimalizálása
- Takács Adrienn [3]: Tokaji Cuvée borok összehasonlító értékelése
- Urbán Petra [4]: Egyetemi hallgatók fogyasztói szokásainak megváltozása a kollégiumi idők alatt
- Vén Csilla [3]: Pácolás ultrahanggal
- Zoller Linda [2]: DNS alapú vizsgálati módszer adaptációja búza és vele keresztreagáló gabonák kimutatására
A szerzők neve mögötti szám a jelentkezésnél megadott szekciót jelöli. A szervező bizottság fenntartja a jogot, hogy a jelentkezések és a cím alapján a dolgozatokat átcsoportosítsa. A számok jelentése (szekció nevek):
- Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás
- Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság
- Élelmiszertechnológia és műveletek
- Élelmiszeripari gazdaságtan
- Műszaki, informatikai és méréstechnikai