Cikk #2006/4 | BCE ÉTK TDT

Cipók [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

MÉTE XVI. OTDK jelentkezések

A MÉTE konferenciára 2006.03.09-ig titkárságunkra beérkezett jelentkezések az alábbi listán olvashatóak.

  1. Albahári Evelina, Mester Tímea, Zeke Ildikó [3]: Húsok kriogén fagyasztásának technológiája, a hőmérsékletek nyomonkövetése
  2. Bánfi Éva [3]: Instant kávéalap előállítása fordított ozmózissal
  3. Csiszár Eszter [3]: Optimális membrán és műveleti paraméterek kiválasztása a 15%-os ecet szűréséhez
  4. Deák Edit, Németh Orsolya [1]: A beltartalmi értékek évjáratonkénti változása sütőtökfajták esetén
  5. Egész Réka [2]: Almaecet-károsító Acetobakter xylinum élettani tulajdonságainak vizsgálata
  6. Farkas Gábor [1,3]: Különböző kajszibarack fajták alkalmasságának vizsgálata pálinkakészítés céljából
  7. Hartyáni Piroska [5]: Betöltési módszerek összehasonlítása nagyfrekvenciás gabona nedvességmérésnél
  8. Hatvani Norbert [5]: Tyúktojás akkusztikus vizsgálata tárolás során
  9. Hornyák László [3]: Pervaporációs membránok vizsgálata folyékony élelmiszerek aromakomponenseinek kinyerésére
  10. Horváth Szabina [3]: Feketeribizli ital kíméletes előállítása nanoszűréssel
  11. Kmellár Béla [1]: Metil-higany meghatározásának optimálása SPME-GC-AFS rendszeren
  12. Kovács Zoltán [5]: Instant kávék koncentráció becslése elektronikus nyelv alkalmazásával
  13. Kövér Gabriella [1]: Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immunreaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására
  14. Leskó Annamária [3]: Rügy- és fürtterhelés hatása a szőlő és a bor összetételére a Kékfrankos fajtánál
  15. Magasházi Adrienn [3]: Szalámi kérgesedésének meghatározása ultrahangos roncsolásmentes módszerrel
  16. Márta Dóra [2]: A gliadin immunanalitikai kimutatása élelmiszerekben
  17. Mészáros Izabell [2]: Bifidobaktérium törzsek és rezisztens keményítők kölcsönhatása valamint alkalmazásuk joghurt készítésnél
  18. Nagy Orsolya [2]: Instant gyümölcsteák mikrobákra gyakorolt hatása
  19. Radva Dániel [1]: A rezisztens almafajták tárolásának vizsgálata biokémiai módszerekkel
  20. Rak Gábor, Béres István, Bognár Ákos [1]: Ólom-izotóp arány mérése borokban ICP TOF-MS készülékkel
  21. Sántha Brigitta [1]: Rozmaring ízesítésű étolaj zamatkarakterének hagyományos és műszeres vizsgálata
  22. Sillye Veronika [4]: A magyar felsőoktatás szerkezeti átalakulása
  23. Somogyváry Enikő, Szigeti Judith [4]: Genetikailag módosított növények Magyarországon. Egy döntés anatómiája.
  24. Szabó Orsolya [2]: Különböző szénhidrát hasznosító élesztőgombák szaporodásának optimalizálása
  25. Szényi Sarolta [2]: Laktóz hasznosító élesztőgombák sejttömeg termelésének optimalizálása
  26. Urbán Petra [4]: Egyetemi hallgatók fogyasztói szokásainak megváltozása a kollégiumi idők alatt
  27. Váné Dorottya [3]: Ultraszűrő membránok vizsgálata növényolaj nyálkátlanítására
  28. Vén Csilla [3]: Pácolás ultrahanggal
  29. Zoller Linda [2]: DNS alapú vizsgálati módszer adaptációja búza és vele keresztreagáló gabonák kimutatására

A szerzők neve mögötti szám a jelentkezésnél választott szekciót jelöli. A szekciók nevei sorszám szerint a következők:

  1. Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás
  2. Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság
  3. Élelmiszertechnológia és műveletek
  4. Élelmiszeripari gazdaságtan
  5. Műszaki, informatikai és méréstechnikai

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on