MÉTE XVI. OTDK jelentkezések
A MÉTE konferenciára 2006.03.09-ig titkárságunkra beérkezett jelentkezések az alábbi listán olvashatóak.
- Albahári Evelina, Mester Tímea, Zeke Ildikó [3]: Húsok kriogén fagyasztásának technológiája, a hőmérsékletek nyomonkövetése
- Bánfi Éva [3]: Instant kávéalap előállítása fordított ozmózissal
- Csiszár Eszter [3]: Optimális membrán és műveleti paraméterek kiválasztása a 15%-os ecet szűréséhez
- Deák Edit, Németh Orsolya [1]: A beltartalmi értékek évjáratonkénti változása sütőtökfajták esetén
- Egész Réka [2]: Almaecet-károsító Acetobakter xylinum élettani tulajdonságainak vizsgálata
- Farkas Gábor [1,3]: Különböző kajszibarack fajták alkalmasságának vizsgálata pálinkakészítés céljából
- Hartyáni Piroska [5]: Betöltési módszerek összehasonlítása nagyfrekvenciás gabona nedvességmérésnél
- Hatvani Norbert [5]: Tyúktojás akkusztikus vizsgálata tárolás során
- Hornyák László [3]: Pervaporációs membránok vizsgálata folyékony élelmiszerek aromakomponenseinek kinyerésére
- Horváth Szabina [3]: Feketeribizli ital kíméletes előállítása nanoszűréssel
- Kmellár Béla [1]: Metil-higany meghatározásának optimálása SPME-GC-AFS rendszeren
- Kovács Zoltán [5]: Instant kávék koncentráció becslése elektronikus nyelv alkalmazásával
- Kövér Gabriella [1]: Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immunreaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására
- Leskó Annamária [3]: Rügy- és fürtterhelés hatása a szőlő és a bor összetételére a Kékfrankos fajtánál
- Magasházi Adrienn [3]: Szalámi kérgesedésének meghatározása ultrahangos roncsolásmentes módszerrel
- Márta Dóra [2]: A gliadin immunanalitikai kimutatása élelmiszerekben
- Mészáros Izabell [2]: Bifidobaktérium törzsek és rezisztens keményítők kölcsönhatása valamint alkalmazásuk joghurt készítésnél
- Nagy Orsolya [2]: Instant gyümölcsteák mikrobákra gyakorolt hatása
- Radva Dániel [1]: A rezisztens almafajták tárolásának vizsgálata biokémiai módszerekkel
- Rak Gábor, Béres István, Bognár Ákos [1]: Ólom-izotóp arány mérése borokban ICP TOF-MS készülékkel
- Sántha Brigitta [1]: Rozmaring ízesítésű étolaj zamatkarakterének hagyományos és műszeres vizsgálata
- Sillye Veronika [4]: A magyar felsőoktatás szerkezeti átalakulása
- Somogyváry Enikő, Szigeti Judith [4]: Genetikailag módosított növények Magyarországon. Egy döntés anatómiája.
- Szabó Orsolya [2]: Különböző szénhidrát hasznosító élesztőgombák szaporodásának optimalizálása
- Szényi Sarolta [2]: Laktóz hasznosító élesztőgombák sejttömeg termelésének optimalizálása
- Urbán Petra [4]: Egyetemi hallgatók fogyasztói szokásainak megváltozása a kollégiumi idők alatt
- Váné Dorottya [3]: Ultraszűrő membránok vizsgálata növényolaj nyálkátlanítására
- Vén Csilla [3]: Pácolás ultrahanggal
- Zoller Linda [2]: DNS alapú vizsgálati módszer adaptációja búza és vele keresztreagáló gabonák kimutatására
A szerzők neve mögötti szám a jelentkezésnél választott szekciót jelöli. A szekciók nevei sorszám szerint a következők:
- Élelmiszerkémia, minőségbiztosítás
- Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság
- Élelmiszertechnológia és műveletek
- Élelmiszeripari gazdaságtan
- Műszaki, informatikai és méréstechnikai