Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Kar 2006 március 31-én szervezett Tudományos Diákköri Konferenciájának helyezései az alábbiak szerint alakultak:
Élelmiszertudományi szekció
- 1. hely:
Radva Dániel: A rezisztens almafajták tárolásának vizsgálata biokémiai módszerekkel
Konzulens: Dr. Kosáry Judit - 2. hely:
Kövér Gabriella: Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immunreaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására
Konzulensek: Pásztorné dr. Huszár Klára, Dr. Hajós Gyöngyi - 2. hely:
Mészáros Izabell: Rögzített bifidobaktériumok előállítása gélbezárással és adhézióval
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit, Kerekesné dr. Mayer Ágnes - Különdíj:
Szabó Orsolya: Különböző szénhidrát hasznosító élesztőgombák szaporodásának optimalizálása
Konzulensek: Dr. Maráz Anna, Dr. Nguyen Duc Quang - Különdíj:
Egész Réka: Acetobacter xylinum szaporodó képességének vizsgálata almaecetben
Konzulensek: Hajdú Margit, Rezessyné dr. Szabó Judit - Különdíj:
Nagy Orsolya: Bogyósok antimikróbás hatásának vizsgálata
Konzulensek: Mohácsiné dr. Farkas Csilla, Stefanovitsné dr. Bányai Éva, Dr. Sipos Béla Zoltán
Élelmiszertechnológia, -gazdaságtan és Műszaki szekció
- 1. hely:
Csiszár Eszter: 15%-os nyers ecet tükrösítése laboratóriumi és félüzspani mikroszűrő berendezésben
Konzulensek: Békássyné dr. Molnár Erika, Dr. Vatai Gyula - 1. hely:
Vén Csilla: Pácolás ultrahanggal
Konzulens: Friedrich László - 3. hely:
Hartyáni Piroska: A gabonaszspanek orientációjának hatása dielektromos gabona nedvesség mérésben
Konzulens: Gillay Zoltán - Különdíj:
Albahári Evelina, Mester Tímea, Zeke Ildikó: Húsok kriogén fagyasztásának technológiája, a hőmérsékletek nyomon követése
Konzulens: Friedrich László - Különdíj:
Somogyváry Enikő, Szigeti Judith: A genetikailag módosított növények Magyarországon. Egy döntés anatómiája.
Konzulens: Kasza Gyula
A szép eredményhez gratulálunk mind a diákoknak, mind a felkészítő tanáraiknak! Köszönjük, hogy eljöttek!