XVI. MÉTE OTDK eredmények
A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara (Mosonmagyaróvár) 2006. április 19-én rendezte meg a XVI. MÉTE OTDK konferenciát, melyen Karunk hallgatói 27 előadást mutattak be (ez a résztvevők 41,54%-át jelenti). Közülük 16 részesült kiemelt elismerésben:
Első helyezés
- Farkas Gábor: Különböző kajszibarack fajták alkalmasságának vizsgálata pálinkakészítés céljából.
(Élelmiszertechnológia és Műveletek "A" szekció)
Konzulens: Panyik Gáborné dr. - Albahári Evelina, Mester Tímea, Zeke Ildikó: Húsok kriogén fagyasztásának technológiája, a hőmérsékletek nyomonkövetése.
(Élelmiszertechnológia és Műveletek "B" szekció)
Konzulens: Friedrich László
Második helyezés
- Szabó Orsolya: Különböző szénhidrát hasznosító élesztőgombák szaporodásának optimalizálása.
(Élelmiszer-mikrobiológia, Biotechnológia és Élelmiszerbiztonság szekció)
Konzulensek: Dr. Maráz Anna, Dr. Nguyen Duc Quang, Kovács Mónika - Hartyáni Piroska: Betöltési módszerek összehasonlítása nagyfrekvenciás gabona nedvességmérésnél.
(Műszaki, Informatikai és Méréstechnika szekció)
Konzulens: Gillay Zoltán
Harmadik helyezés
- Sántha Brigitta: Rozmaring ízesítésű étolaj zamatkarakterének hagyományos és műszeres vizsgálata.
(Élelmiszerkémia, Minőségbiztosítás szekció)
Konzulensek: Dr. Somogyi László, Dalmadi István - Márta Dóra: A gliadin immunanalitikai kimutatása élelmiszerekben.
(Élelmiszer-mikrobiológia, Biotechnológia és Élelmiszerbiztonság szekció)
Konzulensek: Dr. Maráz Anna, Dr. Gelencsér Éva, Takács Krisztina - Csiszár Eszter: Optimális membrán és műveleti paraméterek kiválasztása a 15%-os ecet szűréséhez.
(Élelmiszertechnológia és Műveletek "B" szekció)
Konzulensek: Békássyné dr. Molnár Erika, Dr. Vatai Gyula - Vén Csilla: Pácolás ultrahangos eljárással.
(Élelmiszertechnológia és Műveletek "B" szekció)
Konzulens: Friedrich László - Kmellár Béla: Metil-higany meghatározásának optimálása SPME-GC-AFS rendszeren.
(Műszaki, Informatikai és Méréstechnika szekció)
Konzulens: Jókainé dr. Szatura Zsuzsanna, Dr. Fodor Péter - Kovács Zoltán: Instant kávék koncentráció becslése elektronikus nyelv alkalmazásával.
(Műszaki, Informatikai és Méréstechnika szekció)
Konzulens: Dr. Fekete András, Kántor Dávid Balázs
Különdíj
- Somogyvári Enikő, Szigeti Judith: Genetikailag módosított növények Magyarországon. Egy döntés anatómiája.
(Élelmiszeripari Gazdaságtan szekció)
Konzulens: Kasza Gyula - Deák Edit, Németh Orsolya: A beltartalmi értékek évjáratonkénti változása sütőtökfajták esetén.
(Élelmiszerkémia, Minőségbiztosítás szekció)
Konzulensek: Monspartné dr. Sényi Judit, Stefanovitsné dr. Bányai Éva - Mészáros Izabell: Bifidobaktérium törzsek és rezisztens keményítők kölcsönhatása valamint alkalmazásuk joghurt készítésnél.
(Élelmiszer-mikrobiológia, Biotechnológia és Élelmiszerbiztonság szekció)
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit, Kun Szilárd - Leskó Annamária: Rügy- és fürtterhelés hatása a szőlő és a bor összetételére a Kékfrankos fajtánál.
(Élelmiszertechnológia és Műveletek "A" szekció)
Konzulens: Dr. Kállay Miklós - Kövér Gabriella: Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immunreaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására.
(Élelmiszertechnológia és Műveletek "B" szekció)
Konzulensek: Dr. Hajós Gyöngyi, Pásztorné dr. Huszár Klára - Váné Dorottya: Ultraszűrő membránok vizsgálata növényolaj nyálkátlanítására.
(Élelmiszertechnológia és Műveletek "B" szekció)
Konzulensek: Dr. Márki Edit, Koris András
A szép eredményhez gratulálunk mind a diákoknak, mind a felkészítő tanáraiknak!