Kari TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Kar 2006. december 8-i házi konferenciáján a következő dolgozatok értek el helyezést:
Élelmiszertudományi szekció
I. helyezés
- Németh Orsolya: Az akrilamid képződés és a barnulási folyamat kapcsolata
Konzulens: Dr. Fodor Péter - Sasvári Ágnes: Bifidobaktériumok fehérjetermészetű antimikróbás anyagainak vizsgálata
Konzulensek: † Dr. Hajós Gyöngyi, Rezessyné dr. Szabó Judit, Kun Szilárd
II. helyezés
- Szalma Anikó: Aspergillus eredetű fitáz enzim előállítása
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit, Dr. Nguyen Duc Quang
Különdíj
- Rak Gábor: Borok elemujjlenyomatának mérése eredet meghatározás céljából
Konzulens: Abrankó László - Sántha Brigitta: Olivaolaj zamatvizsgálata elektronikus orr rendszerrel
Konzulensek: Dr. Somogyi László, Dalmadi István - Szűcs Eszter: Fűszeres zamatkarakter vizsgálata cukorszirupban
Konzulens: Dr. Somogyi László
Élelmiszertechnológia, -műveletek és Gazdaságtan Szekció
I. helyezés
- Hornyák Zoltán: Folyékony élelmiszerek aromakomponenseinek kinyerése pervaporációs membrán alkalmazásával
Konzulens: Dr. Márki Edit
II. helyezés
- Daczó Tímea: Élelmiszerbotrányok nagyító alatt. Egy fogyasztói megkérdezéses vizsgálat tapasztalatai
Konzulens: Kasza Gyula
III. helyezés
- Kovács Zoltán: Instant kávék vizsgálata elektronikus nyelvvel
Konzulensek: Dr. Fekete András, Kántor Dávid Balázs
Különdíj
- Magasházi Adrienn: Szalámi kérgesedésének meghatározása ultrahangos roncsolásmentes módszerrel
Konzulens: Friedrich László - Szilágyi Csaba, Máji Gergő: Darált marhahús felületi kezelése
Konzulens: Friedrich László - Váné Dorottya: Napraforgó- és repceolaj kíméletes nyálkamentesítése membránszűréssel
Konzulensek: Dr. Márki Edit, Koris András
A szép eredményhez gratulálunk mind a diákoknak, mind a felkészítő tanáraiknak!