XXVIII. OTDK - Debrecen
Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói 31 dolgozattal indultak a XXVIII. OTDK Konferencia Agrártudományi Szekciójában, Debrecenben. Tíz dolgozat helyezést ért el, hatot pedig különdíjjal jutalmaztak.
Agrárinformatikai Tagozat
- Liszkai Péter (III. helyezés): Programozható Logikai Vezérlők alkalmazása az élelmiszeriparban
Témavezető: Dr. Fekete András, egyetemi tanár
Agrármarketing Tagozat
- Daczó Tímea (Különdíj): Élelmiszerbotrányok nagyító alatt. Egy fogyasztói megkérdezéses
vizsgálat tapasztalatai
Témavezető: Kasza Gyula, egyetemi tanársegéd
Élelmiszertechnológia I. Tagozat
- Kunoss Mónika Szabina (II. helyezés): Lakkáz alapú bioszenzor fejlesztése polifenolok meghatározására
Témavezetők: Adányiné dr. Kisbocskói Nóra, tudományos főmunkatárs; Dr. Váradi Mária, egyetemi magántanár - Hornyák László (III. helyezés): Folyékony élelmiszerek aromakomponenseinek kinyerése pervaporációs membrán alkalmazásával
Témavezető: Dr. Márki Edit, egyetemi adjunktus
Élelmiszertechnológia II. Tagozat
- Vén Csilla (II. helyezés): Pácolás ultrahangos eljárással
Témavezetı: Dr. Friedrich László, egyetemi adjunktus - Szilágyi Csaba - Máji Gergő (III. helyezés): Előhűtött, darált marhahús kombinált tartósítása
Témavezető: Dr. Friedrich László, egyetemi adjunktus - Varga Szabolcs (III. helyezés): Borok édesítésére szánt mustok kémiai tartósításához engedélyezett eljárások optimálása
Témavezető: Dr. Magyar Ildikó, egyetemi docens - Sántha Brigitta (Különdíj): Olívaolaj zamatkarakterének vizsgálata elektronikus orr rendszerrel
Témavezetők: Dr. Somogyi László, egyetemi adjunktus; Dalmadi István, Ph.D. hallgató
Élelmiszertudományi I. Tagozat
- Vizi Tímea (I. helyezés + a Magyary Zoltán Felsőoktatási Közalapítvány különdíja): Különböző kémiai szerkezetű oligo- és poliszacharidok prebiotikus hatásának bizonyítása in vitro kísérletekben
Témavezetők: Rezessyné dr. Szabó Judit, egyetemi docens; Kun Szilárd, Ph.D. hallgató - Németh Orsolya (II. helyezés): Az akrilamid képződés és a barnulási folyamat kapcsolata
Témavezető: Dr. Fodor Péter, egyetemi tanár - Balogh Emőke - Boldoczki Diána (Különdíj): A bogyósgyümölcsök szerepe a korszerű táplálkozásban
Témavezetők: Stefanovitsné dr. Bányai Éva, egyetemi docens; Stégerné dr. Máté Mónika, egyetemi adjunktus - Márta Dóra (Különdíj): Immunanalitikai módszerek a gliadin, mint búza allergén kimutatására
Témavezetők: Dr. Maráz Anna, egyetemi tanár; Dr. Gelencsér Éva, c. egyetemi tanár; Takács Krisztina, tudományos segédmunkatárs
Élelmiszertudományi II. Tagozat
- Szabó Orsolya (I. helyezés + Qualimed által felajánlott gyakornoki állás): Különböző szénhidrát-hasznosító élesztőgombák szaporodásának optimálása és alkalmazásuk nehézfémkötő bioszorbensként
Témavezetők: Dr. Maráz Anna, egyetemi docens; Dr. Nguyen Duc Quang, egyetemi adjunktus; Kovács Mónika, tudományos segédmunkatárs - Sasvári Ágnes (II. helyezés): Bifidobaktériumok fehérjetermészetű antimikrobás anyagainak vizsgálata
Témavezetők: † Dr. Hajós Gyöngyi, egyetemi magántanár; Rezessyné dr. Szabó Judit, egyetemi docens; Kun Szilárd, Ph.D. hallgató - Egész Réka (Különdíj): Acetobacter xylinum szaporodásának vizsgálata almaecetben
Témavezetők: Rezessyné dr. Szabó Judit, egyetemi docens; Hajdu Margit, tudományos tanácsadó - Kövér Gabriella (Különdíj): Különböző eredetű tejfehérjék összetételének és immun-reaktivitásának változása nagy hidrosztatikai nyomás hatására
Témavezetők: † Dr. Hajós Gyöngyi, egyetemi magántanár; Pásztorné Huszár Klára, egyetemi adjunktus
Az eredményekhez gratulálunk! További információkért látogassa meg a szervező Debreceni Egyetem oldalát.