Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Kar tavaszi TDK konferenciáját 2008.04.11-én rendezte. A dolgozatok és az előadások értékelése alapján a következő hallgatók értek el helyezést:
Élelmiszer-technológia és -gazdaságtan Szekció
- I. helyezés
Németh Csaba: Mikrobiológiai mérések új tojáslé-tartósítási eljárás kidolgozásához
Konzulensek: Friedrich László, Dr. Suhajda Ágnes - II. helyezés
Urbán Petra: Amikor a termék jön vissza és nem a vevő: a reklamációkezelés hazai gyakorlata az élelmiszeriparban
Konzulens: Dr. Lakner Zoltán - III. helyezés
Nótin Beatrix: Antioxidáns tartalmú gyümölcslevek szerepe az egészséges táplálkozásban
Konzulens: Stégerné dr. Máté Mónika - Különdíj
Csobánczi Alíz, Sáska Tímea: Új módszerek ’Granny Smith’ alma alacsony oxigénküszöb értékének meghatározásához
Konzulensek: Dr. Balla Csaba, Hitka Géza
Mikrobiológia, Biotechnológia és Élelmiszerbiztonság Szekció
- I. helyezés
Havas Petra, Till Henrietta: Kecsketej lactofermentációja Bifidobacterium lactis Bb-12 starter-kultúrával
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit, Dr. Jovica Hardi - II. helyezés
Kozma László: Thermomyces lanuginosus eredetű fitáz enzim előállítása
Konzulensek: Bujna Erika, Rezessyné dr. Szabó Judit - Különdíjak
Bori Zsuzsanna: Tápközeg összetétel optimálása az inulináz enzimtermelés fokozására
Konzulensek: Dr. Nguyen Duc Quang, Rezessyné dr. Szabó Judit
Keszthelyi Krisztián: A 2007-es guargumi krízis és a fogyasztói lélek
Konzulens: Kasza Gyula
Méréstechnika és Műveletek Szekció
- I. helyezés
Hornyák László: Aromakomponenseinek kinyerése pervaporációs membrán alkalmazásával
Konzulensek: Dr. Márki Edit, Dr. Vatai Gyula - I. helyezés
Orgován Ádám: Sárgarépa osztályozása képfeldolgozással
Konzulensek: Dr. Felföldi József, Gillay Zoltán - III. helyezés
Éder Gergely: Élelmiszeripari robotok irányítása PLC-vel
Konzulens: Dr. Fekete András - Különdíj
Csima György: Optikai módszerek kenyér porozitás meghatározására
Konzulensek: Dr. Fekete András, Noguláné Nagy Médea
Az eredményekhez gratulálunk!