MÉTE XVII OTDK díjazottak
A MÉTE XVII. OTDK konferencián 2008. május 6-án 21 induló dolgozattal hallgatóink a következő 11 helyezést érték el:
I. hely
- Havas Petra [Biotechnológia]: Bifidobaktérium lactis Bb-12 probiotikus törzs galaktozidáz enzimeinek vizsgálata
Konzulensek: Dr. Nguyen Duc Quang, Rezessyné dr. Szabó Judit - Keszthelyi Krisztián [Gazdaságtan]: A 2007-es guargumi krízis és a fogyasztói lélek - Kockázatészlelési vizsgálat primer kutatás alapján
Konzulens: Kasza Gyula - Sóos Anita [Élelmiszertechnológia]: Kedvező élettani összetételű, tejzsír alapú spread gyártmányfejlesztése
Konzulensek: Dr. Somogyi László, Pásztorné Huszár Klára
II. hely
- Nótin Beatrix [Élelmiszertechnológia]: Gyümölcslevek előállítása antocianinban és b-karotinban gazdag gyümölcsök kombinálásával
Konzulens: Stégerné dr. Máté Mónika - Hornyák László [Élelmiszertechnológia]: Pervaporációs membránok alkalmazása aromaanyagok kinyerésére modelloldatokból
Konzulensek: Dr. Márki Edit, Dr. Vatai Gyula
III. hely
- Csima György [Aanalitika]: Optikai módszer kenyér porozitás meghatározására
Konzulensek: Dr. Fekete András, Noguláné Nagy Médea - Németh Csaba [Biotechnológia]: Mikrobiológiai mérések új tojáslé-tartósítási eljáráshoz
Konzulensek: Dr. Suhajda Ágnes, Dr. Friedrich László - Urbán Petra [Gazdaságtan]: Amikor a termék jön vissza és nem a vevő: a reklamációkezelés hazai gyakorlata az élelmiszeriparban
Konzulens: Dr. Lakner Zoltán - Csobánczi Alíz, Sáska Tímea [Élelmiszertechnológia]: Új módszerek a 'Granny Smiths' alma alacsony oxigén küszöbértékének meghatározásához a szabályozott légterű tárolás során
Konzulensek: Dr. Balla Csaba, Hitka Géza
Különdíj
- Mráz Balázs [Biotechnológia]: Különböző hőmérsékleten tenyésztett, eltérő nemzetségbe tartozó élesztőgombák sejtlipidjeinek vizsgálata
Konzulensek: Dr. Maráz Anna, Prof. Dr. Roland Verhé - Orgován Ádám [Élelmiszertechnológia]: Sárgarépa osztályozása képfeldolgozással
Konzulensek: Dr. Felföldi József, Gillay Zoltán
Eredményeikhez gratulálunk!