Házi TDK díjazottak
Az Élelmiszertudományi Kar házi TDK konferenciáján 2008. november 26-án a következő dolgozatok értek el helyezést:
Élelmiszerkémia és Méréstechnika Szekció
- I. helyezés:
Polgár László Módszerfejlesztés 59 peszticid kvalítatív és kvantitatív meghatározására növényi olajokból HPLC-(ESI+)MS/MS technikával
Konzulens: Kmellár Béla PhD hallgató - II. helyezés:
Egressy-Molnár Orsolya Módszerfejlesztés száraztészták tojástartalmának meghatározására
Konzulensek: Jókainé dr. Szatura Zsuzsanna egyetemi adjunktus; Dr. Abrankó László egyetemi adjunktus - II. helyezés:
Szöllősi Dániel A komló és a sör illatkapcsolata
Konzulensek: Dr. Korány Kornél egyetemi docens; Csóka Mariann PhD hallgató - III. helyezés:
Szigedi Tamás Módszerfejlesztés száraztészták zsír- és tojástartalmának meghatározására NIR technikával
Konzulens: Dr. Fodor Marietta egyetemi adjunktus - Különdíj:
Belovai Judit B12-vitamin mérési lehetőségei HPLC-ICP-MS mérőrendszerrel
Konzulensek: Dr. Abrankó László egyetemi adjunktus; Engel Rita PhD hallgató
Élelmiszer- és Biotechnológiai Szekció
- I. helyezés:
Csernus Olívia Az Etyek-Budai borvidékről szelektált borélesztő törzsek identifikálása és borászati értékelése
Konzulensek: Dr. Magyar Ildikó egyetemi docens; Dr. Pomázi Andrea egyetemi adjunktus - II. helyezés:
Sujtó Noémi Mercedes Thermomyces lanuginosus eredetű inulináz enzimtermelésének fokozása
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang egyetemi adjunktus - III. helyezés:
Styevkó Gabriella Szinbiotikum létrehozásának kísérleti megalapozása
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit egyetemi docens; Dr. Nguyen Duc Quang egyetemi adjunktus; Dr. Szekér Krisztina tudományos segédmunkatárs - Különdíj:
Várvölgyi Evelin, Szentpéteri Anett A dióolaj oxidációs stabilitásának növelése
Konzulensek: Dr. Somogyi László egyetemi adjunktus; Sántha Brigitta PhD hallgató
Eredményeikhez gratulálunk!