XXIX. OTDK Nevezések
Az alábbi névsor a XXIX. OTDK Agrártudományi Tagozatba nevezett dolgozatok és hallgatóink névsora:
- Keszthelyi Krisztián: A guargumi krízis, és a fogyasztói lélek kapcsolatának vizsgálata, primer kutatás alapján
- Blonszki Gábor: Háztartási hűtőszekrények hőmérséklet eloszlásának mérése RFID technológiával
- Csobánczi Alíz, Sáska Timea: Új módszerek 'Granny Smith' alma alacsony oxigénküszöb értékének meghatározásához
- Éder Gergely: Élelmiszeripari robotok irányítása PLC-vel
- Hornyák László: Aromakomponensek kinyerés pervapoációs membrán alkalmazásával
- Molnár Zsuzsanna: Membránszűrési eljárások alkalmazása feketeribizli-lé koncentrálására
- Németh Csaba: Mikrobiológiai mérések új tojáslé-tartósítási eljáráshoz
- Szentpéteri Anett, Várvölgyi Evelin: A dióolaj oxidációs stabilitásának növelése
- Csapó Anita: Pohárban alvasztott joghurt gyártása hőkezelt és nagy hidrosztatikus nyomáskezelt tejből
- Csernus Olívia: Az Etyek-Budai borvidékről szelektált borélesztő törzsek identifikálása és borászati értékelése
- Fekete Zsóka: Konvencionális és ökológiai termesztésből származó burgonyafajták összehasonlító vizsgálata
- Hornung Zoltán: A pálinka eredetvédettségének alapvizsgálatai
- Hüse Lilla, Szöllősi Attila: Fűszerezés hatása az édesipari termékek élvezeti értékére
- Nótin Beatrix: Antioxidáns tartalmú gyümölcslevek szerepe az egészséges táplálkozásban
- Belovai Judit: B12-vitamin mérési lehetőségei HPLC-ICP-MS mérőrendszerrel
- Bori Zsuzsanna: Tápközeg összetétel optimálása az inulináz enzimtermelés fokozására
- Csima György: Optikai módszerek kenyér porozitás meghatározására
- Egressy-Molnár Orsolya: Módszerfejlesztés száraztészták tojástartalmának meghatározására
- Havas Petra, Till Henrietta: Kecsketej laktofermentációja Bifidobacterium lactis Bb-12 starter kultúrával
- Kozma László: Thermomyces lanuginosus eredetű fitáz enzim előállítása
- Polgár László: Módszerfejlesztés növényvédőszerek meghatározására növényi olajokból HPLC(ESI+)MS/MS technikával
- Sujtó Noémi Mercedes: Thermomyces lanuginosus eredetű inulináz enzimtermelésének fokozása
- Szigedi Tamás: Módszerfejlesztés száraztészták zsír- és tojástartalmának meghatározására NIR technikával
- Darnay Lívia: Csicsóka sűrítmény erjeszthetőségének vizsgálata bioetanol előállítására
- Orgován Ádám: Sárgarépa osztályozása képfeldolgozással
- Papp Nóra, Szilvássy Blanka: Lehet-e funkcionális élelmiszer a csonthéjas gyümölcsökből?
- Styevkó Gabriella: Szinbiotikum létrehozásának kísérleti megalapozása
- Szabó Szabolcs: Különböző csomagolású sörök minőségváltozásának nyomon követése a tárolás során
- Szöllősi Dániel: A komló és a sör illatkapcsolata