XXIX. OTDK díjazottak
A XXIX. OTDK Agrártudományi Szekciójában 2009. április 6-án 29 induló dolgozattal hallgatóink a következő helyezéseket érték el:
I. hely
- Németh Csaba [Élelmiszertechnológia] Mikrobiológiai mérések új tojáslé-tartósítási eljáráshoz
Konzulensek: Dr. Friedrich László, Dr. Suhajda Ágnes (BMGE) - Csernus Olívia [Élelmiszertechnológia] Az Etyek-Budai borvidékről szelektált borélesztő törzsek identifikálása és borászati értékelése
Konzulensek: Dr. Magyar Ildikó, Dr. Pomázi Andrea - Egressy-Molnár Orsolya [Élelmiszertudomány] Módszerfejlesztés száraztészták tojástartalmának meghatározására
Konzulens: Jókainé dr. Szatura Zsuzsanna - Papp Nóra, Szilvássy Blanka [Élelmiszertudomány] Lehet-e funkcionális élelmiszer a csonthéjas gyümölcsökből?
Konzulensek: Dr. Hegedűs Attila, Stefanovitsné dr. Bányai Éva
II. hely
- Nótin Beatrix [Élelmiszertechnológia] Antioxidáns tartalmú gyümölcslevek szerepe az egészséges táplálkozásban
Konzulens: Stégerné dr. Máté Mónika - Polgár László [Élelmiszertudomány] Módszerfejlesztés növényvédőszerek meghatározására növényi olajokból HPLC(ESI+)MS/MS technikával
Konzulens: Kmellár Béla - Styevkó Gabriella [Élelmiszertudomány] Szinbiotikum létrehozásának kísérleti megalapozása
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit, Dr. Nguyen Duc Quang, Dr. Szekér Krisztina
III. hely
- Sujtó Noémi Mercedes [Élelmiszertudomány] Thermomyces lanuginosus eredetű inulináz enzimtermelésének fokozása
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang
Különdíj
- Keszthelyi Krisztián [Agrárgazdaságtani] A guargumi krízis, és a fogyasztói lélek kapcsolatának vizsgálata, primer kutatás alapján
Konzulens: Dr. Kasza Gyula - Szentpéteri Anett, Várvölgyi Evelin [Élelmiszertechnológia] A dióolaj oxidációs stabilitásának növelése
Konzulensek: Dr. Somogyi László, Sántha Brigitta - Csapó Anita [Élelmiszertechnológia] Pohárban alvasztott joghurt készítése hőkezelt és nagy hidrosztatikus nyomáskezelt tejből
Konzulens: Koncz Kálmánné dr. - Belovai Judit [Élelmiszertudomány] B12-vitamin mérési lehetőségei HPLC-ICP-MS mérőrendszerrel
Konzulensek: Dr. Abrankó László, Engel Rita - Csima György [Élelmiszertudomány] Optikai módszer kenyér porozitás meghatározására
Konzulensek: Dr. Fekete András, Noguláné Nagy Médea - Orgován Ádám [Élelmiszertudomány] Sárgarépa osztályozása képfeldolgozással
Konzulensek: Dr. Felföldi József, Gillay Zoltán - Szabó Szabolcs [Élelmiszertudomány] Különböző csomagolású sörök minőségváltozásának nyomon követése a tárolás során
Konzulensek: Hegyesné dr. Vecseri Beáta, Kovács Zoltán
Eredményeikhez gratulálunk!