Cikk #2010/3 | BCE ÉTK TDT

Mogyoró és mazsola [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

MÉTE TDK nevezések

Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2010. május 6-i TDK konferenciájára (Szeged).

  1. Albert Krisztina: Cirokból kiinduló malátázási és cefrézési technológiák kidolgozása gluténmentes sör előállításához
  2. Arnótfalvy Bence Örs: SmartFresh (1-MCP) kezelés hatása Idared almán a szüretidő és a tárolási kondíciók függvényében
  3. Bajcsi Nikolett: Élelmiszer romlási folyamatokból izolált Candida zeylanoides törzsek lipáz termelése
  4. Berkics Adrienn: Probiotikus készítmény előállítására szánt bifidobaktériumok antibiotikum érzékenységének
  5. Bertalan Zsolt: Kapillárcsöves kerámia membrán vizsgálata stabil olaj-víz emulzió szétválasztása során
  6. Dénes Kálmán: Csicsóka alapú bioetanol előállításának fokozása kevert kultúrás erjesztéssel
  7. Dénes Lajos Dénes: Szín szerint válogató modellgépsor automatizálása
  8. Drobecz Árpád: Tartósítószerek hatása a tojásfehérje-lé hőérzékenységére
  9. Eisenberger Zsolt: A pálinkamarketing áttekintése (Magyarországon)
  10. Elek Magdolna, Salamon Bertold: Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt szamócapürék színstabilitásának vizsgálata
  11. Emmer Edina: Kenyér öregedésének vizsgálata NIR készülékkel
  12. Engelhardt Tekla: Listeria monocytogenes hagyományos módszerrel való kimutatásának problémái
  13. Fekete Henrietta: Multirezisztens alma fajtajelöltek szárításra való alkalmasságának vizsgálata
  14. Fekete Zsóka: Sómentes burgonyachips előállításának lehetőségei
  15. Gurin Gergő: Folytonos etanolos erjesztés megvalósítása rögzített élesztősejtekkel
  16. Kenesei György: Vákuumfőzés – innovatív technológia alkalmazása a hazai vendéglátásban és közétkeztetésben
  17. Kónya Annamária: Feldolgozási technológia hatása a tojásfehérje-termékekre
  18. kovács Anna: Egészségtudatos étrendbe illeszthető majonéz termék kifejlesztése
  19. Kozits Szabina: Növényi eredetű rostokkal és fehérjékkel előállított joghurtok vizsgálata
  20. Lázár Orsolya: A kamilla (Matricaria chamomilla) gátló hatása patogén mikroorganizmusokkal szemben
  21. Lénárt József: Sajtok zsír- és fehérje-tartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával
  22. Lengyel Anita, Tóth Kristóf: Hűtött és fagyasztott élelmiszerek hőmérsékletváltozásának nyomon követése
  23. Matics Anita: Csökkentett ásványianyag-tartalmú tejsavó-sűrítmény előállítása nanoszűréssel és diaszűréssel
  24. Ménesi Lilla Magdolna: Püréalapú gyümölcstermékek kialakítása 3-6 éves korosztály számára
  25. Millner Márk: Multispektrális módszer fejlesztése vákuumcsomagolt marhahátszín vizsgálatára
  26. Móricz Bernadett: Májpástétomok gyártástechnológiájának fejlesztése
  27. Nagy Ádám: Különböző kajszifajták antioxidáns hatásáért felelős molekulák feltérképezése
  28. Nagy Dorka, Kocsis Krisztina: Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel
  29. Nagy Marietta: Vagdalthús konzervek minőségi problémáinak vizsgálata
  30. Németh Anikó: Bifidobacterium lactis eredetű α-galaktozidáz enzimpreparátum előállítása és rögzítése
  31. Pataki Ádám Gábor: Tojásfehérje lében kíméletes hőntartás során bekövetkező változások vizsgálata NIR és DSC módszerrel
  32. Rácz Kinga: A szőlő polifenol-tartalmának változása az érés során
  33. Radványi Dalma: Tojásfehérje habok stabilitásának növelése
  34. Simon Zsolt: Linom olajjal (omega-3 zsírsavval) dúsított vajkészítmények előállíthatóságának lehetősége
  35. Sujtó Noémi Mercedes: Thermomyces lanuginosus eredetű inulináz termelése és tisztítása
  36. Szabó Ágnes: Ultrahangos kezelés hatásának vizsgálata állati eredetű termékek esetében
  37. Szekrényes Anikó: Vajkrémek vizsgálata különböző állománymérési módszerekkel
  38. Szentpéteri Anett, Várvölgyi Evelin: Növényolaj-keverékek oxidációs stabilitásának és érzékszervi jellemzőinek elemzése
  39. Szöllősi Attila: Prebiotikus töltelékkrém kifejlesztése
  40. Szöllősi Dániel: Hőmérséklet hatása modell oldatok és almalevek elektronikus nyelvvel mért eredményeire
  41. Tóth Judit: Növényi rosttal dúsított vörösáru gyártástechnológiájának modellezése és elemzése
  42. Veres Adrienn: Probiotikus joghurtok készítése laktózhidrolizált tej felhasználásával
  43. Werli Adrienn: A bepárlás hatása a meggyfajták antioxidáns hatású vegyületeinek alakulására
  44. Wittner Ágnes: Hagyományos és multirezisztens almafajtákból készült pürék vizsgálata

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on