MÉTE XVIII OTDK díjazottak
A MÉTE XVIII. OTDK konferencián 2010. május 6-án 44 induló dolgozattal hallgatóink a következő 19 helyezést - és különdíjat - érték el:
I. hely
- Dénes Kálmán [Élelmiszeripari műveletek és környezettechnika I.]: Csicsóka alapú bioetanol előállításának fokozása kevert kultúrás erjesztéssel
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - Kovács Anna [Élelmiszertechnológia (növényi) II.]: Egészségtudatos étrendbe illeszthető majonéz termék kifejlesztése
Konzulensek: Dr. Somogyi László, Soós Anita - Németh Anikó [Biokémia, biotechnológiai és élelmiszerbiztonsági II.]: Bifidobacterium lactis eredetű α-galaktozidáz enzimpreparátum előállítása és rögzítése
Konzulens: Rezessyné dr. Szabó Judit - Szöllősi Dániel [Méréstechnikai, műszaki, informatikai]: Hőmérséklet hatása modelloldatok és almalevek elektronikus nyelvvel mérteredményire
Konzulensek: Dr. Fekete András, Kovács Zoltán
II. hely
- Bertalan Zsolt [Élelmiszeripari műveletek és környezettechnika I.]: Kapillárcsöves kerámia membrán vizsgálata stabil olaj-víz emulzió szétválasztásasorán
Konzulensek: Dr. Márki Edit, Gáspár Igor, Dr. Koris András - Fekete Henrietta [Élelmiszertechnológia (növényi) I.]: Multirezisztens alma fajtajelöltek szárításra való alkalmasságának vizsgálata
Konzulensek: Nótin Beatrix, Stégerné dr. Máté Mónika - Kenesei György [Élelmiszeripari gazdaságtan]: Vákuumfőzés – innovatív technológia alkalmazása a hazai vendéglátásban ésközétkeztetésben
Konzulens: Polyákné dr. Fehér Katalin - Kozits Szabina [Élelmiszertechnológia (állati) I.]: Növényi eredetű rostokkal és fehérjékkel előállított joghurtok vizsgálata
Konzulens: Koncz Kálmánné dr. - Lénárt József [Élelmiszerkémiai és mikrobiológia II.]: Sajtok zsír- és fehérje-tartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával
Konzulensek: Dr. Dernovics Mihály, Dr. Fodor Marietta - Nagy Ádám [Élelmiszerkémiai és mikrobiológia I.]: Különböző kajszifajták antioxidáns hatásáért felelős molekulák feltérképezése
Konzulensek: Dr. Abrankó László, Dr. Hegedűs Attila - Szekrényes Anikó [Élelmiszertechnológia (növényi) II.]: Vajkrémek vizsgálata különböző állománymérési módszerekkel
Konzulensek: Zeke Ildikó, Dr. Juhász Réka
III. hely
- Bajcsi Nikolett [Biokémia, biotechnológiai és élelmiszerbiztonsági I.]: Élelmiszer romlási folyamatokból izolált Candida zeylanoides törzsek lipáz termelése
Konzulensek: Dr. Maráz Anna, Dr. Vladimir Mrša, Dr. Renata Teparić, Dr. Belák Ágnes - Nagy Marietta [Élelmiszertechnológia (állati) II.]: Vagdalthús konzervek minőségi problémáinak vizsgálata
Konzulens: Dr. Juhász Réka - Szabó Ágnes [Élelmiszeripari műveletek és környezettechnika I.]: Ultrahangos kezelés hatásának vizsgálata állati eredetű termékek esetében
Konzulensek: Vén Csilla, Dr. Friedrich László Ferenc - Szöllősi Attila [Élelmiszertechnológia (növényi) II.]: Prebiotikus töltelékkrém kifejlesztése
Konzulens: Badakné Dr. Kerti Katalin
Különdíj
- Albert Krisztina [Élelmiszertechnológia (növényi) II.]: Cirokból kiinduló malátázási és cefrézési technológiák kidolgozása gluténmentes sörelőállításához
Konzulens: Kiss Zsuzsanna - Lengyel Anita, Tóth Kristóf [Élelmiszeripari műveletek és környezettechnika II.]: Hűtött és fagyasztott élelmiszerek hőmérsékletváltozásának nyomonkövetése
Konzulensek: Dr. Friedrich László Ferenc, Dr. Balla Csaba - Pataki Ádám Gábor [Méréstechnikai, műszaki, informatikai]: Tojásfehérje lében kíméletes hőtartás során bekövetkező változások vizsgálata NIR ésDSC módszerrel
Konzulensek: Dr. Friedrich László Ferenc, Németh Csaba - Radványi Dalma [Élelmiszertechnológia (állati) II.]: Tojásfehérje habok stabilitásának növelése
Konzulens: Dr. Juhász Réka
Eredményeikhez gratulálunk!