Kari TDK díjazottak
Az Élelmiszertudományi Kar TDK konferenciáján 2010. október 20-án hallgatóink a következő helyezéseket - és különdíjakat - érték el:
I. hely
- Dénes Kálmán Kevert kultúrák alkalmazása a csicsóka alapú bioetanol előállításának fokozására
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - Tóth Kristóf, Lengyel Anita Hűtött és fagyasztott élelmiszerek hőmérsékletváltozásának nyomonkövetése
Konzulensek: Dr. Balla Csaba, Dr. Friedrich László Ferenc
II. hely
- Kovács Adrienn A libatömés társadalmi megítélése
Konzulensek: Dr. Lakner Zoltán, Dr. Kasza Gyula - Szöllősi Attila Inulin technológiai és funkcionális tulajdonságainak értékelése édesipari töltelékkrém fejlesztéséhez
Konzulensek: Dr. Kun Szilárd, Badakné dr. Kerti Katalin
III. hely
- Cziráki Kata Élelmiszerreklámok elemzése egy női magazin 1989-től napjainkig megjelent példányszámainak tükrében
Konzulens: Fehér Orsolya - Krassóy Mónika Sajt analógok gyártástechnológiájának fejlesztési lehetőségei
Konzulens: Pásztorné dr. Huszár Klára - Siklodi Cecília Oltótenyészet előállítási technológia kidolgozása fitáz enzim fermentációhoz
Konzulens: Bujna Erika
Különdíj
- Gurin Gergő Laboratóriumi méretű folytonos etanol termelés optimálása
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - Kozits Szabina Joghurtok táplálkozás-élettani értékének növelése természetes rostanyagok segítségével
Konzulens: Koncz Kálmánné dr. - Oláh Ibolya A televíziós reklámok hatása a táplálkozásunkra, szerepe az evés-, és testképzavarok kialakulásában
Konzulens: Dr. Lakner Zoltán - Simon Zsolt András, Horváth Hajnal Omega-3 zsírsavval dúsított tejtermékek előállításának vizsgálata
Konzulensek: Koncz Kálmánné dr., Pásztorné dr. Huszár Klára - Varga Emese Fitáz enzim optimális működési körülményeinak és katalitikus tulajdonságainak vizsgálata
Konzulens: Bujna Erika
Eredményeikhez gratulálunk!