XXX. Jubileumi OTDK díjazottak
A XXX. Jubileumi OTDK Agrártudományi Szekciójában (Keszthely, 2011. április 6-8) 27 induló dolgozattal hallgatóink a következő helyezéseket érték el:
I. hely
- Bajcsi Nikolett [Élelmiszertudomány] Élelmiszer romlási folyamatból izolált Candida zeylanoides törzsek lipáz termelése
Konzulensek: Dr. Maráz Anna, Dr. Vladimir Mrša, Dr. Renata Teparić,Dr. Belák Ágnes - Dénes Kálmán [Élelmiszertudomány] Kevert kultúrák alkalmazása a csicsóka alapú bioetanol előállításának fokozására
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - Dénes Lajos Dénes [Agrárinformatika és Agrárműszaki] Szín szerint válogató modell gépsor automatizálása
Konzulensek: Dr. Fekete András, Dr. Gillay Zoltán - Krassóy Mónika [Élelmiszertechnológia] Sajt analógok gyártástechnológiájának fejlesztési lehetőségei
Konzulens: Pásztorné Dr. Huszár Klára - Szöllősi Dániel [Élelmiszertechnológia] Hőmérséklet hatása modell oldatok és almalevek elektronikus nyelvvel mért eredményeire
Konzulensek: Dr. Fekete András, Kovács Zoltán
III. hely
- Gimesi Orsolya [Élelmiszertudomány] Növényi olajok minőségváltozása ismételt sütés hatására
Konzulens: Dr. Somogyi László - Gurin Gergő [Élelmiszertechnológia] Laboratóriumi méretű folytonos etanol termelés optimálása
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - Pataki Ádám Gábor [Élelmiszertudomány] Tojásfehérje lében kíméletes hőntartás során bekövetkező változások vizsgálata NIR és DSC módszerrel
Konzulensek: Dr. Friedrich László, Németh Csaba - Radványi Dalma [Élelmiszertechnológia] Tojásfehérje habok stabilitásának növelése
Konzulens: Dr. Juhász Réka
Különdíj
- Egressy-Molnár Orsolya [Élelmiszertudomány] Száraztészták koleszterintartalmának meghatározása
Konzulens: Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna - Kozits Szabina [Élelmiszertechnológia] Joghurtok táplálkozás-élettani értékének növelése természetes rostanyagok segítségével
Konzulens: Koncz Kálmánné dr. - Oláh Ibolya [Agrármarketing] A televíziós reklámok hatása a táplálkozásunkra, szerepe az evés-, és testképzavarok kialakulásában
Konzulens: Dr. Lakner Zoltán
Eredményeikhez gratulálunk!