Cikk #2011/4 | BCE ÉTK TDT

Cipók [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

XXX. Jubileumi OTDK nevezések

A XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekciójába (Keszthely) a következő dolgozatok neveztek:

  1. Bajcsi Nikolett: Élelmiszer romlási folyamatokból izolált Candida zeylanoides törzsek lipáz termelése
  2. Szabados Dorina - Fekete Dóra: A szőlőbor és különböző gyümölcsborok illatkapcsolatának GC-MS vizsgála
  3. Albert Krtisztina: Cirokból kiinduló malátázási és cefrézési technológiák kidolgozása gluténmentes sör előállításához
  4. Kozits Szabina: Joghurtok táplálkozás-élettani értékének növelése természetes rostanyagok segítségével
  5. Szöllősi Dániel: Hőmérséklet hatása modell oldatok és almalevek elektronikus nyelvvel mért eredményeire
  6. Dénes Lajos Dénes: Szín szerint válogató modell gépsor automatizálása
  7. Wittner Ágnes: Hagyományos és multirezisztens almafajtákból készült pürék vizsgálata
  8. Jobbágy Katalin: Finomseprőn tartás hatása Chardonnay borok biogénamin-összetételére
  9. Pataki Ádám Gábor: Tojásfehérje lében kíméletes hőntartás során bekövetkező változások vizsgálata NIR és DSC módszerrel
  10. Krassóy Mónika: Sajt analógok gyártástechnológiájának fejlesztési lehetőségei
  11. Gimesi Orsolya: Növényolajok minőségváltozása ismételt sütés hatására
  12. Nagy Ádám: Különböző kajszifajták antioxidáns hatásáért felelős molekulák feltérképezése
  13. Szöllősi Attila: Inulin technológiai és funkcionális tulajdonságainak értékelése édesipari töltelékkrém fejlesztéséhez
  14. Horváth Hajnal- Simon Zsolt András: Omega-3 zsírsavval dúsított tejtermékek előállításának vizsgálata
  15. Lénárt József: Sajtok zsír- és fehérjetartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával
  16. Pecznyik Csilla: Zsírkeverékek szilárdzsír tartalmának matematikai modellje
  17. Kovács Adrienn: A libatömés társadalmi megítélése
  18. Lengyel Anita - Tóth Kristóf: Hűtött és fagyasztott élelmiszerek hőmérsékletváltozásának nyomon követése
  19. Egressy-Molnár Orsolya: Száraztészták koleszterintartalmának meghatározása
  20. Gurin Gergő: Laboratóriumi méretű folytonos etanol termelés optimálása
  21. Oláh Ibolya: A televíziós reklámok hatása a táplálkozásunkra, szerepe az evés-, és testképzavarok kialakulásában
  22. Szekrényes Anikó: Vajkrémek vizsgálata különböző állománymérési módszerekkel
  23. Dénes Kálmán: Kevert kultúrák alkalmazása a csicsóka alapú bioetanol előállításának fokozására
  24. Kispál Judit: Az élelmiszerjog hungarikumai: A Hungarikum-törvény, a dátum-jelölésről szóló rendeletmódosítás és a kétszintű élelmiszertörvényi szabályozás társadalmi fogadtatása
  25. Varga Emese: Fitáz enzim optimális működési körülményeinek és katalitikus tulajdonságainak vizsgálata
  26. Cziráki Kata: Élelmiszerreklámok elemzése egy női magazin 1989-től napjainkig megjelent példányszámainak tükrében
  27. Siklodi Cecília: Oltótenyészet előállítási technológia kidolgozása fitáz enzim fermentációhoz
  28. Radványi Dalma: Tojásfehérje habok stabilitásának növelése

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on