XXX. Jubileumi OTDK nevezések
A XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekciójába (Keszthely) a következő dolgozatok neveztek:
- Bajcsi Nikolett: Élelmiszer romlási folyamatokból izolált Candida zeylanoides törzsek lipáz termelése
- Szabados Dorina - Fekete Dóra: A szőlőbor és különböző gyümölcsborok illatkapcsolatának GC-MS vizsgála
- Albert Krtisztina: Cirokból kiinduló malátázási és cefrézési technológiák kidolgozása gluténmentes sör előállításához
- Kozits Szabina: Joghurtok táplálkozás-élettani értékének növelése természetes rostanyagok segítségével
- Szöllősi Dániel: Hőmérséklet hatása modell oldatok és almalevek elektronikus nyelvvel mért eredményeire
- Dénes Lajos Dénes: Szín szerint válogató modell gépsor automatizálása
- Wittner Ágnes: Hagyományos és multirezisztens almafajtákból készült pürék vizsgálata
- Jobbágy Katalin: Finomseprőn tartás hatása Chardonnay borok biogénamin-összetételére
- Pataki Ádám Gábor: Tojásfehérje lében kíméletes hőntartás során bekövetkező változások vizsgálata NIR és DSC módszerrel
- Krassóy Mónika: Sajt analógok gyártástechnológiájának fejlesztési lehetőségei
- Gimesi Orsolya: Növényolajok minőségváltozása ismételt sütés hatására
- Nagy Ádám: Különböző kajszifajták antioxidáns hatásáért felelős molekulák feltérképezése
- Szöllősi Attila: Inulin technológiai és funkcionális tulajdonságainak értékelése édesipari töltelékkrém fejlesztéséhez
- Horváth Hajnal- Simon Zsolt András: Omega-3 zsírsavval dúsított tejtermékek előállításának vizsgálata
- Lénárt József: Sajtok zsír- és fehérjetartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával
- Pecznyik Csilla: Zsírkeverékek szilárdzsír tartalmának matematikai modellje
- Kovács Adrienn: A libatömés társadalmi megítélése
- Lengyel Anita - Tóth Kristóf: Hűtött és fagyasztott élelmiszerek hőmérsékletváltozásának nyomon követése
- Egressy-Molnár Orsolya: Száraztészták koleszterintartalmának meghatározása
- Gurin Gergő: Laboratóriumi méretű folytonos etanol termelés optimálása
- Oláh Ibolya: A televíziós reklámok hatása a táplálkozásunkra, szerepe az evés-, és testképzavarok kialakulásában
- Szekrényes Anikó: Vajkrémek vizsgálata különböző állománymérési módszerekkel
- Dénes Kálmán: Kevert kultúrák alkalmazása a csicsóka alapú bioetanol előállításának fokozására
- Kispál Judit: Az élelmiszerjog hungarikumai: A Hungarikum-törvény, a dátum-jelölésről szóló rendeletmódosítás és a kétszintű élelmiszertörvényi szabályozás társadalmi fogadtatása
- Varga Emese: Fitáz enzim optimális működési körülményeinek és katalitikus tulajdonságainak vizsgálata
- Cziráki Kata: Élelmiszerreklámok elemzése egy női magazin 1989-től napjainkig megjelent példányszámainak tükrében
- Siklodi Cecília: Oltótenyészet előállítási technológia kidolgozása fitáz enzim fermentációhoz
- Radványi Dalma: Tojásfehérje habok stabilitásának növelése