MÉTE TDK nevezések
Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2012. május 17-i TDK konferenciájára (Debrecen).
- Ámon Balázs: Nagy hidrosztatikai nyomású tartósítási eljárás hatása húskészítmény-modellanyag jellemzőire
- Bódi Barbara: Hitelesség és bizalom a magyar élelmiszerláncban - Egy primer kvantitatív kutatás tapasztalatai
- Dénes Kálmán: Különböző fermentációs technikák összehasonlító vizsgálata az inulin alapú etanol előállításában
- Farkas Csilla: Néhány fermentációs paraméter hatása a csicsóka alapú bioetanol előállításának hatékonyságára
- Farkas Valér : Elektronikus orr alkalmazása gyümölcslevek romlását okozó savtűrő baktérium anyagcseretermékének kimutatására
- Hóbor Ilka: Listeria monocytogenes törzsek gátlásának vizsgálata hatásfelület analízissel
- Joó Áron: Különleges sörök előállítása vegyes kultúrák segítségével
- Kozits Szabina: Kávék keserű ízének vizsgálata elektronikus nyelvvel
- Krassóy Mónika: Sajt érésének gyorsítása nagy hidrosztatikus nyomású kezeléssel
- Krisán Ágnes Olga : Gumicukor reológiai modelljei
- Kukovics Ferenc: Aspergillus eredetű fitáz enzim szubmerz fermentációjának optimálása
- Nagy Ádám György: Íz szenzorok hőmérséklet függésének vizsgálata
- Nagy Dorka: Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel
- Penksza Péter: A csicsókaliszt, mint természetes állománykialakító
- Perendi Endre Péter: Aktív ultrahang hatásának vizsgálata a marhahús enzimrendszerére
- Pivarcsi Edina: Listeria monocytogenes szaporodásának vizsgálata néhány húsipari ízesítő komponens jelenlétében
- Radványi Dalma: Magas antioxidáns tartalmú extraktum előállítása fekete bodza (Sambucus nigra) törkölyből
- Róka Zsófia Zsuzsa: Lactobacillus törzsek szelektálása fitáz enzim termelésre
- Sárosi Réka: Búzalisztből készült kenyér rosttartalmának növelése inulinnal
- Sebestyén Anett: Gluténmentes sörök gyártástechnológiájának kidolgozása félüzemi körülmények között
- Soós János: Különböző borvidékekről származó borok megkülönböztetése elektronikus nyelvvel
- Styevkó Csilla: Pectinex enzimkészítmény transzglikoziláz aktivitása
- Tankó Gabriella Zsuzsanna: Az alakornak (Triticum monococcum L.), mint a sörgyártás egyik lehetséges alap/pótanyagának előzetes antioxidáns kapacitás vizsgálatai
- Török Orsolya: Kukorica mikobiótája és mikotoxin szennyezettsége hazánkban
- Vajda Ágnes: Savanyú savó koncentrátum hatása fagylaltok minőségére