Cikk #2012/2 | BCE ÉTK TDT

Napraforgó [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna



MÉTE TDK nevezések

Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2012. május 17-i TDK konferenciájára (Debrecen).

  1. Ámon Balázs: Nagy hidrosztatikai nyomású tartósítási eljárás hatása húskészítmény-modellanyag jellemzőire
  2. Bódi Barbara: Hitelesség és bizalom a magyar élelmiszerláncban - Egy primer kvantitatív kutatás tapasztalatai
  3. Dénes Kálmán: Különböző fermentációs technikák összehasonlító vizsgálata az inulin alapú etanol előállításában
  4. Farkas Csilla: Néhány fermentációs paraméter hatása a csicsóka alapú bioetanol előállításának hatékonyságára
  5. Farkas Valér : Elektronikus orr alkalmazása gyümölcslevek romlását okozó savtűrő baktérium anyagcseretermékének kimutatására
  6. Hóbor Ilka: Listeria monocytogenes törzsek gátlásának vizsgálata hatásfelület analízissel
  7. Joó Áron: Különleges sörök előállítása vegyes kultúrák segítségével
  8. Kozits Szabina: Kávék keserű ízének vizsgálata elektronikus nyelvvel
  9. Krassóy Mónika: Sajt érésének gyorsítása nagy hidrosztatikus nyomású kezeléssel
  10. Krisán Ágnes Olga : Gumicukor reológiai modelljei
  11. Kukovics Ferenc: Aspergillus eredetű fitáz enzim szubmerz fermentációjának optimálása
  12. Nagy Ádám György: Íz szenzorok hőmérséklet függésének vizsgálata
  13. Nagy Dorka: Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel
  14. Penksza Péter: A csicsókaliszt, mint természetes állománykialakító
  15. Perendi Endre Péter: Aktív ultrahang hatásának vizsgálata a marhahús enzimrendszerére
  16. Pivarcsi Edina: Listeria monocytogenes szaporodásának vizsgálata néhány húsipari ízesítő komponens jelenlétében
  17. Radványi Dalma: Magas antioxidáns tartalmú extraktum előállítása fekete bodza (Sambucus nigra) törkölyből
  18. Róka Zsófia Zsuzsa: Lactobacillus törzsek szelektálása fitáz enzim termelésre
  19. Sárosi Réka: Búzalisztből készült kenyér rosttartalmának növelése inulinnal
  20. Sebestyén Anett: Gluténmentes sörök gyártástechnológiájának kidolgozása félüzemi körülmények között
  21. Soós János: Különböző borvidékekről származó borok megkülönböztetése elektronikus nyelvvel
  22. Styevkó Csilla: Pectinex enzimkészítmény transzglikoziláz aktivitása
  23. Tankó Gabriella Zsuzsanna: Az alakornak (Triticum monococcum L.), mint a sörgyártás egyik lehetséges alap/pótanyagának előzetes antioxidáns kapacitás vizsgálatai
  24. Török Orsolya: Kukorica mikobiótája és mikotoxin szennyezettsége hazánkban
  25. Vajda Ágnes: Savanyú savó koncentrátum hatása fagylaltok minőségére

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on