XIX. MÉTE Országos TDK díjazottak
A XIX. MÉTE Országos TDK Konferencián 2012. május 17-én 24 pályáművet benyújtó hallgatóink a következő 14 helyezést és 2 különdíjat érték el:
I. hely
- Dénes Kálmán [Biotechnológia, mikrobiológia és élelmiszerbiztonság I.]: Különböző fermentációs technikák összehasonlító vizsgálata az inulin alapú etanol előállításában
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - Nagy Ádám György [Analitika, méréstechnika, műszak és informatika]: Íz szenzorok hőmérséklet függésének vizsgálata
Konzulensek: Szöllősi Dániel, Dr. Fekete András - Pivarcsi Edina [Biotechnológia, mikrobiológia és élelmiszerbiztonsági II.]: Listeria monocytogenes szaporodásának vizsgálata néhány húsipari ízesítő komponens jelenlétében
Konzulensek: Dr. Kiskó Gabriella, Dr. Nguyen Duc Quang - Vajda Ágnes [Élelmiszertechnológia és műveletek I.]: Savanyú savó koncentrátum hatása fagylaltok minőségére
Konzulensek: Zeke Ildikó, Dr. Juhász Réka
II. hely
- Farkas Valér [Analitika, méréstechnika, műszak és informatika]: Elektronikus orr alkalmazása gyümölcslevek romlását okozó savtűrő baktérium anyagcseretermékének kimutatására
Konzulens: Dr. Dalmadi István - Kukovics Ferenc [Biotechnológia, mikrobiológia és élelmiszerbiztonság II.]:Aspergillus eredetű fitáz enzim szubmerz fermentációjának optimálása
Konzulens: Bujna Erika - Nagy Dorka [Élelmiszertechnológia és műveletek I.]: Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel
Konzulensek: Zeke Ildikó, Pásztorné Dr. Huszár Klára - Sárosi Réka [Élelmiszertechnológia és műveletek II.]: Búzalisztből készült kenyér rosttartalmának növelése inulinnal
Konzulensek: Kóczánné Dr. Manninger Kata, Szakács László - Sebestyén Anett [Élelmiszertechnológia és műveletek III.]: Gluténmentes sörök gyártástechnológiájának kidolgozása félüzemi körülmények között
Konzulens: Kiss Zsuzsanna
III. hely
- Krassóy Mónika [Élelmiszertechnológia és műveletek I.]: Sajt érésének gyorsítása nagy hidrosztatikus nyomású kezeléssel
Konzulensek: Pásztorné Dr. Huszár Klára, Dr. Zsomné Dr. Muha Viktória - Penksza Péter [Élelmiszertechnológia és műveletek II.]: A csicsókaliszt, mint természetes állománykialakító
Konzulensek: Dr. Juhász Réka, Dr. Barta József - Radványi Dalma [Élelmiszertechnológia és műveletek III.]: Magas antioxidáns tartalmú extraktum előállítása fekete bodza (Sambucus nigra) törkölyből
Konzulens: Dr. Juhász Réka - Róka Zsófia Zsuzsa [Biotechnológia, mikrobiológia és élelmiszerbiztonság II.]: Lactobacillus törzsek szelektálása fitáz enzim termelésre
Konzulens: Rezessyné Dr. Szabó Judit, Bujna Erika - Tankó Gabriella [Táplálkozástudomány II.]: Az alakornak (Triticum monococcum L.), mint a sörgyártás egyik lehetséges alap/pótanyagának előzetes antioxidáns kapacitás vizsgálatai
Konzulensek: Hegyesné Dr. Vecseri Beáta, Stefanovitsné Dr. Bányai Éva, Fogarasi Attila Levente
Különdíj
- Kozits Szabina [Analitika, méréstechnika, műszak és informatika]: Kávék keserű ízének vizsgálata elektronikus nyelvvel
Konzulensek: Kovács Zoltán, Dr. Fekete András - Soós János [Analitika, méréstechnika, műszak és informatika]: Különböző borvidékekről származó borok megkülönböztetése elektronikus nyelvvel
Konzulensek: Kovács Zoltán, Dr. Fekete András
Eredményeikhez gratulálunk!