Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2012. november 21-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Élelmiszeripari Gazdaságtan és Műszaki Szekció
- I. helyezés: Balog Krisztina Tyúktojás minőségvizsgálata akusztikus módszerrel
Konzulens: Dr. Zsomné dr. Muha Viktória és Dr. Felföldi József - II. helyezés: Soós János Elektronikus nyelv alkalmazása különböző borvidékekről származó borok összehasonlítására
Konzulensek: Dr. Fekete András és Kovács Zoltán - II. helyezés: Szakos Dávid Pirospaprika, az ismeretlen hungarikum
Konzulens: Dr. Kasza Gyula - Különdíj: Bojti Zsuzsanna Csomagolás és innováció - esettanulmány az instant levesek magyarországi piacán
Konzulensek: Dr. Lakner Zoltán és Monspartné dr. Sényi Judit
Élelmiszertechnológia és Műveletek Szekció
- I. helyezés: Poráczki Anna Pervaporáció alkalmazása ananász aromakomponensek dúsítására
Konzulensek: Dr. Márki Edit és Hornyákné Holczman Ágnes Nikolett - II. helyezés: Salamon Bertold Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt szamócalé antocianin tartalom változásának vizsgálata
Konzulens: Dr. Dalmadi István - III. helyezés: Tóth Marcell Gluténmentes száraztészták vízolható antioxidáns kapacitásának emelése tökmagliszt felhasználásával
Konzulensek: Dr. Szedljak Ildikó és Szántainé Dr. Kőhegyi Katalin - Különdíj: Nagy Dorka Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel
Konzulensek: Zeke Ildikó és Pásztorné Dr. Huszár Klára - Különdíj: Verasztó Balázs Vörösbor sűrítmények tárolásának vizsgálata
Konzulens: Dr. Bánvölgyi Szilvia
Élelmiszertudományi Szekció
- I. helyezés: Kaló Júlia Botritizálódási folyamatok vizsgálata az Egri borvidéken
Konzulensek: Dr. Pomázi Andrea és Dr. Váczy Kálmán Zoltán - II. helyezés: Dénes Kálmán Rátáplálásos technika alkalmazása az inulin alapú etanol előállításában
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - II. helyezés: Györki Darinka α-Galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon
Konzulens: Rezessyné Dr. Szabó Judit - Különddíj: Deli Viktória Szójatej bifidobaktériumokkal történő fermentálhatóságának vizsgálata
Konzulensek: Rezessyné Dr. Szabó Judit és Adányiné Dr. Kisbocskói Nóra - Különddíj: Joó Áron Vegyes kultúrák alkalmazhatóságának tanulmányozása különleges sörök előállítása céljából
Konzulens: Dr. Kun Szilárd
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így egyhangúlag javasolták a benyújtásukat a XXXI. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!