A XXXI. OTDK díjazottai
A XXXI. OTDK Agrártudományi Szekciójában (Budapest, 2013. április 3-5.) 31 induló dolgozattal hallgatóink a következő helyezéseket érték el:
I. hely
- Dénes Kálmán [Környezeti biotechnológia] Rátáplálásos technika alkalmazása az inulin alapú etanol előállításában
Konzulens: Dr. Nguyen Duc Quang - Farkas Csilla [Élelmiszertechnológia I.] Vegyes kultúrás inulin fermentáció hatékonyságának növelése
Témavezető: Dr. Nguyen Duc Quang - Kaltenecker Péter [Élelmiszertudomány I.] Pácolt hústermékek sótartalmának mérése impedenciaméréssel
Témavezetők: Dr. Vozáry Eszter és Dr. Friedrich László - Styevkó Csilla [Élelmiszertudomány II.] Pectinex ultra enzimkészítmény transzglikozil aktivitásának vizsgálata
Témavezetők: Dr. Nguyen Duc Quang és Styevkó Gabriella - Vajda Ágnes [Élelmiszertechnológia II.] Savanyú savó koncentrátum hatása tejfagylaltok minőségére
Témavezetők: Zeke Ildikó és Dr. Juhász Réka
II. hely
- Bodolai Katalin Csilla [Élelmiszertudomány I.] A növényi biotechnológiai innovációk társadalmi elfogadottságára ható tényezők vizsgálata közvetlen megkérdezések tükrében
Témavezetők: Dr. Lakner Zoltán és Dr. Kasza Gyula - Hóbor Ilka [Élelmiszerbiztonság] Listeria monocytogenes törzsek gátlásának vizsgálata hatásfelület analízissel
Témavezetők: Dr. Kiskó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang - Kaló Júlia [Élelmiszertudomány II.] Botritizálódási folyamatok vizsgálata az Egri borvidéken
Témavezetők: Dr. Pomázi Andrea és Dr. Váczy Kálmán Zoltán - Salamon Bertold [Élelmiszertechnológia II.] Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt szamócalé antocianin tartalom változásának vizsgálata
Témavezető: Dr. Dalmadi István - Varga Áron [Élelmiszertechnológia I.] Bio alakor söripari felhasználhatóságának vizsgálása
Témavezetők: Hegyesné dr. Vecseri Beáta és Fogarasi Attila Levente
III. hely
- Györki Darinka [Élelmiszertudomány II.] α-Galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon
Témavezető: Rezessyné Dr. Szabó Judit - Kohány Zsuzsanna [Élelmiszertudomány I.] Membrántechnikai alkalmazás első lépése tejsavó újrahasznosítására
Témavezetők: Dr. Bánvölgyi Szilvia és Dr. Fogarassy Eszter - Kozits Szabina [Élelmiszertechnológia II.] Keserű íz elemzése elektronikus nyelvvel kávékon és modelloldatokon
Témavezetők: Dr. Fekete András és Kovács Zoltán - Penksza Péter [Élelmiszertechnológia I.] Csicsókaliszt mint természetes állománykialakító
Témavezetők: Dr. Juhász Réka és Dr. Barta József
Különdíj
- Balog Krisztina [Élelmiszertechnológia II.] Tyúktojás minőségvizsgálata akusztikus módszerrel
Témavezetők: Zsomné dr. Muha Viktória és Dr. Felföldi József - Joó Áron [Élelmiszertudomány II.] Vegyes kultúrák alkalmazhatóságának tanulmányozása különleges sörök előállítása céljából
Témavezető: Dr. Kun Szilárd - Palotai Tímea [Élelmiszerbiztonság] Különböző termőhelyről származó Kadarka borok illó komponenseinek vizsgálata GC-MS módszerrel
Témavezetők: Dr. Korány Kornél és Csóka Mariann - Sebestyén Anetta [Élelmiszertechnológia I.] Gluténmentes sörök gyártástechnológiájának kidolgozása félüzemi körülmények között
Témavezető: Kiss Zsuzsanna - Soós János [Élelmiszertechnológia II.] Elektronikus nyelv alkalmazása különböző borvidékekről származó borok összehasonlítására
Témavezetők: Dr. Fekete András és Kovács Zoltán
Eredményeikhez gratulálunk!