Cikk #2013/2 | BCE ÉTK TDT

Mogyoró és mazsola [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

XXXI. OTDK nevezések

A XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekciójába (Budapest) a következő dolgozatok neveztek:

  1. Ámon Balázs: Nagy hidrosztatikai nyomású tartósítási eljárás hatása húskészítmény-modellanyag jellemzőire
  2. Balog Krisztina: Tyúktojás minőségvizsgálata akusztikus módszerrel
  3. Békefi Eszter: Egy gyakran használt peszticid, a fenhexamid hatásának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekre
  4. Bodolai Katalin Csilla: A növényi biotechnológiai innovációk társadalmi elfogadottságára ható tényezők vizsgálata közvetlen megkérdezések tükrében
  5. Deák Bernadett: Besugárzott élelmiszerek tárolás alatti változásainak vizsgálata
  6. Deli Viktória: Szójatej bifidobaktériumokkal történő fermentálhatóságának vizsgálata
  7. Dénes Kálmán: Rátáplálásos technika alkalmazása az inulin alapú etanol előállításában
  8. Farkas Csilla: Vegyes kultúrás inulin fermentáció hatékonyságának növelése
  9. Györki Darinka: α-Galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon
  10. Hóbor Ilka: Listeria monocytogenes törzsek gátlásának vizsgálata hatásfelület analízissel
  11. Joó Áron: Vegyes kultúrák alkalmazhatóságának tanulmányozása különleges sörök előállítása céljából
  12. Kaló Júlia: Botritizálódási folyamatok vizsgálata az Egri borvidéken
  13. Kaltenecker Péter: Pácolt hústermékek sótartalmának mérése impedenciaméréssel
  14. Kohány Zsuzsanna: Membrántechnikai alkalmazás első lépése tejsavó újrahasznosítására
  15. Kozits Szabina: Keserű íz elemzése elektronikus nyelvvel kávékon és modelloldatokon
  16. Krisán Ágnes Olga: Gumicukor reológiai modelljei
  17. Nagy Ádám György: Íz szenzorok hőmérséklet függésének vizsgálata és korrekciója
  18. Nagy Dorka: Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel
  19. Palotai Tímea: Különböző termőhelyről származó Kadarka borok illó komponenseinek vizsgálata GC-MS módszerrel
  20. Penksza Péter: Csicsókaliszt mint természetes állománykialakító
  21. Pivarcsi Edina: Glutamát, Na-laktát, pH és NaCl kombinált hatásának vizsgálata a Listeria monocytogenes növekedésére
  22. Poráczki Anna: Pervaporáció alkalmazása ananász aromakomponensek dúsítására
  23. Radványi Dalma: Magas antioxidáns tartalmú extraktum előállítása fekete bodza (Sambucus nigra) törkölyből
  24. Salamon Bertold: Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt szamócalé antocianin tartalom változásának vizsgálata
  25. Sebestyén Anett: Gluténmentes sörök gyártástechnológiájának kidolgozása félüzemi körülmények között
  26. Selyem Réka: A magyar élelmiszergazdaság társadalmi-gazdasági környezete és a versenyképességére ható makrotényezők a nemzetközi összehasonlítás tükrében
  27. Soós János: Elektronikus nyelv alkalmazása különböző borvidékekről származó borok összehasonlítására
  28. Styevkó Csilla: Pectinex ultra enzimkészítmény transzglikozil aktivitásának vizsgálata
  29. Szakos Dávid: Pirospaprika, az ismeretlen hungarikum
  30. Vajda Ágnes: Savanyú savó koncentrátum hatása tejfagylaltok minőségére
  31. Varga Áron: Bio alakor söripari felhasználhatóságának vizsgálása

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on