XXXI. OTDK nevezések
A XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekciójába (Budapest) a következő dolgozatok neveztek:
- Ámon Balázs: Nagy hidrosztatikai nyomású tartósítási eljárás hatása húskészítmény-modellanyag jellemzőire
- Balog Krisztina: Tyúktojás minőségvizsgálata akusztikus módszerrel
- Békefi Eszter: Egy gyakran használt peszticid, a fenhexamid hatásának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekre
- Bodolai Katalin Csilla: A növényi biotechnológiai innovációk társadalmi elfogadottságára ható tényezők vizsgálata közvetlen megkérdezések tükrében
- Deák Bernadett: Besugárzott élelmiszerek tárolás alatti változásainak vizsgálata
- Deli Viktória: Szójatej bifidobaktériumokkal történő fermentálhatóságának vizsgálata
- Dénes Kálmán: Rátáplálásos technika alkalmazása az inulin alapú etanol előállításában
- Farkas Csilla: Vegyes kultúrás inulin fermentáció hatékonyságának növelése
- Györki Darinka: α-Galaktozidáz enzim termelés fokozása galaktomannán szubsztrátumon
- Hóbor Ilka: Listeria monocytogenes törzsek gátlásának vizsgálata hatásfelület analízissel
- Joó Áron: Vegyes kultúrák alkalmazhatóságának tanulmányozása különleges sörök előállítása céljából
- Kaló Júlia: Botritizálódási folyamatok vizsgálata az Egri borvidéken
- Kaltenecker Péter: Pácolt hústermékek sótartalmának mérése impedenciaméréssel
- Kohány Zsuzsanna: Membrántechnikai alkalmazás első lépése tejsavó újrahasznosítására
- Kozits Szabina: Keserű íz elemzése elektronikus nyelvvel kávékon és modelloldatokon
- Krisán Ágnes Olga: Gumicukor reológiai modelljei
- Nagy Ádám György: Íz szenzorok hőmérséklet függésének vizsgálata és korrekciója
- Nagy Dorka: Sajtok fagyasztása különböző módszerekkel
- Palotai Tímea: Különböző termőhelyről származó Kadarka borok illó komponenseinek vizsgálata GC-MS módszerrel
- Penksza Péter: Csicsókaliszt mint természetes állománykialakító
- Pivarcsi Edina: Glutamát, Na-laktát, pH és NaCl kombinált hatásának vizsgálata a Listeria monocytogenes növekedésére
- Poráczki Anna: Pervaporáció alkalmazása ananász aromakomponensek dúsítására
- Radványi Dalma: Magas antioxidáns tartalmú extraktum előállítása fekete bodza (Sambucus nigra) törkölyből
- Salamon Bertold: Nagy hidrosztatikus nyomással kezelt szamócalé antocianin tartalom változásának vizsgálata
- Sebestyén Anett: Gluténmentes sörök gyártástechnológiájának kidolgozása félüzemi körülmények között
- Selyem Réka: A magyar élelmiszergazdaság társadalmi-gazdasági környezete és a versenyképességére ható makrotényezők a nemzetközi összehasonlítás tükrében
- Soós János: Elektronikus nyelv alkalmazása különböző borvidékekről származó borok összehasonlítására
- Styevkó Csilla: Pectinex ultra enzimkészítmény transzglikozil aktivitásának vizsgálata
- Szakos Dávid: Pirospaprika, az ismeretlen hungarikum
- Vajda Ágnes: Savanyú savó koncentrátum hatása tejfagylaltok minőségére
- Varga Áron: Bio alakor söripari felhasználhatóságának vizsgálása