Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2014. április 23-án rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Élelmiszertechnológia és műveletek Szekció
- I. helyezés: Csehi Barbara Hús- és vérfehérjék nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására bekövetkező változásainak vizsgálata
Konzulensek: Dr. Friedrich László és Némethné Dr. Szerdahelyi Emőke - II. helyezés: Bojti Zsuzsanna Nanoszűrő membránok jellemzése és kiválasztása laktóz besűrítéséhez
Konzulens: Dr. Kovács Zoltán - II. helyezés: Pósa Enikő Savanyú savó koncentrátum mennyiségének hatása tejfagylaltok reológiai jellemzőire
Konzulensek: Zeke Ildikó és Dr. Juhász Réka - III. helyezés: Penksza Péter Xilo-oligoszacharid, egy új élelmiszer összetevő funkcionális tulajdonságai
Konzulens: Dr. Juhász Réka
Élelmiszertudomány Szekció
- I. helyezés: Kiss Kinga Kereskedelmi fitáz készítmények vizsgálata
Konzulensek: Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - II. helyezés: Csordás Zsófia Gombatermesztésben kártékony mikroorganizmusok élettevékenységének vizsgálata, illékony komponenseinek feltérképezése HS-SPME-GC-MS kapcsolt technikával
Konzulensek: Dr. Fodor Péter és Radványi Dalma - II. helyezés: Szakos Dávid Guggolóstól a nemzeti italig - Pálinkafogyasztási szokások nagy elemszámú fogyasztói felmérés tükrében
Konzulensek: Dr. Kasza Gyula, Bódi Barbara és Szegedyné Dr. Fricz Ágnes - Különddíj: Simon Natália Sajtok érés alatti állományváltozásának vizsgálata különböző roncsolásmentes és roncsolásos módszerekkel
Konzulensek: Pásztorné dr. Huszár Klára és Dr. Kaszab Tímea
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXII. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!