Cikk #2014/2 | BCE ÉTK TDT

Cipók [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna



MÉTE TDK nevezések

Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2014. május 13-i TDK konferenciájára (Budapest).

  1. Bárány Nándor: Rebaudioside B standard vegyület előállításának optimálása
  2. Benedek Krisztina Emőke: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása Listeria monocytogenes-szel fertőzött csökkentett sótartalmú sajtokra
  3. Bodolai Katalin Csilla: Rések a pajzson - Sörtermékekkel kapcsolatos fogyasztói szokások elemzése primer kutatások alapján
  4. Bodor Tímea Viktória: Zöld tea porral és mézzel kiegészített probiotikus joghurt valamint jégkrém elkészítése és vizsgálata
  5. Bojti Zsuzsanna: Nanoszűrő membránok jellemzése és kiválasztása laktóz besűrítéséhez
  6. Csehi Barbara : Hús- és vérfehérjék nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására bekövetkező változásainak vizsgálata
  7. Csernyák Ferenc: Tejsavó alapú bioetanol előállítása vegyes kultúra alkalmazásával
  8. Csokán András: Gyümölcságyon történő áztatás hatása a barackpálinka illatösszetételének alakulására
  9. Csurka Tamás:A vásárlói magatartás vizsgálata adatbányászati eljárással
  10. Danka Patrick : Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés fehérjedenaturáló hatásának vizsgálata tojáslé esetében
  11. Elek Odett: Tojásfehérje-lé készítmény fejlesztése élelmiszer-biztonság és -minőség növelése céljából
  12. Kiss Kinga: Néhány kereskedelmi fitáz enzimkészítmény katalitikus tulajdonsága
  13. Kovács Anna: Morzsák vizsgálata az élelmiszerkönyvi irányelv alkotásához
  14. Kozma Eszter : Édesipari gesztenyekrém receptúrájának kifejlesztése
  15. Kustos Gergely: Tejsavbaktérium törzsek antibakteriális aktivitásának vizsgálata
  16. Major Zita és Szedlák Dóra: Tojásfehérje készítmény termékfejlesztése az állomány és a termofizikai tulajdonságok mérésével
  17. Milkovics Mátyás Márton, Pusztai Klaudia és Szépfalvi Enikő: Nemzetközi élelmiszer-kereskedelmi hálózatok működése, szerkezeti átalakulása és sebezhetősége
  18. Narr László: Geobacter sulfurreducens és Geobacter toluenoxydans mikrobák vizsgálata üzemanyag cellában való alkalmazás céljából
  19. Palotai Tímea: Gyümölcslevek piaci pozicionálása
  20. Pencz Noémi Kinga: Biokonverziók megvalósítása Bifidobacterium eredetű enzimkomplex felhasználásával
  21. Pósa Enikő: Savanyú savó koncentrátum mennyiségének hatása tejfagylaltok reológiai jellemzőire
  22. Simon Natália: Sajtok állományváltozásának vizsgálata tárolás során különböző roncsolásmentes és roncsolásos módszerekkelSAJTOK
  23. Sütő Gábor és Tóth Kovács Bence:Csíráztatás és fermentáció hatása különböző magvak és őrleményeik kémiai jellemzőire
  24. Szakos Dávid: Guggolóstól a nemzeti italig - Pálinkafogyasztási szokások nagy elemszámú fogyasztói felmérés tükrében
  25. Szerencsés Mihály: „Magyar-lengyel két jóbarát?” – a lengyel élelmiszergazdaság fejlődési pályájának elemzése
  26. Ta Phuong Linh: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és a rögzített enzim vizsgálata
  27. Tompos Barbara: Termékoptimalizálás a Penalty Analízis módszerével
  28. Viczencz Boglárka: Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata
  29. Zöldy András Benedek: Enzimkezelések hatásának vizsgálata feketebodza színezék tartalmára

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on