MÉTE TDK nevezések
Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2014. május 13-i TDK konferenciájára (Budapest).
- Bárány Nándor: Rebaudioside B standard vegyület előállításának optimálása
- Benedek Krisztina Emőke: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása Listeria monocytogenes-szel fertőzött csökkentett sótartalmú sajtokra
- Bodolai Katalin Csilla: Rések a pajzson - Sörtermékekkel kapcsolatos fogyasztói szokások elemzése primer kutatások alapján
- Bodor Tímea Viktória: Zöld tea porral és mézzel kiegészített probiotikus joghurt valamint jégkrém elkészítése és vizsgálata
- Bojti Zsuzsanna: Nanoszűrő membránok jellemzése és kiválasztása laktóz besűrítéséhez
- Csehi Barbara : Hús- és vérfehérjék nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására bekövetkező változásainak vizsgálata
- Csernyák Ferenc: Tejsavó alapú bioetanol előállítása vegyes kultúra alkalmazásával
- Csokán András: Gyümölcságyon történő áztatás hatása a barackpálinka illatösszetételének alakulására
- Csurka Tamás:A vásárlói magatartás vizsgálata adatbányászati eljárással
- Danka Patrick : Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés fehérjedenaturáló hatásának vizsgálata tojáslé esetében
- Elek Odett: Tojásfehérje-lé készítmény fejlesztése élelmiszer-biztonság és -minőség növelése céljából
- Kiss Kinga: Néhány kereskedelmi fitáz enzimkészítmény katalitikus tulajdonsága
- Kovács Anna: Morzsák vizsgálata az élelmiszerkönyvi irányelv alkotásához
- Kozma Eszter : Édesipari gesztenyekrém receptúrájának kifejlesztése
- Kustos Gergely: Tejsavbaktérium törzsek antibakteriális aktivitásának vizsgálata
- Major Zita és Szedlák Dóra: Tojásfehérje készítmény termékfejlesztése az állomány és a termofizikai tulajdonságok mérésével
- Milkovics Mátyás Márton, Pusztai Klaudia és Szépfalvi Enikő: Nemzetközi élelmiszer-kereskedelmi hálózatok működése, szerkezeti átalakulása és sebezhetősége
- Narr László: Geobacter sulfurreducens és Geobacter toluenoxydans mikrobák vizsgálata üzemanyag cellában való alkalmazás céljából
- Palotai Tímea: Gyümölcslevek piaci pozicionálása
- Pencz Noémi Kinga: Biokonverziók megvalósítása Bifidobacterium eredetű enzimkomplex felhasználásával
- Pósa Enikő: Savanyú savó koncentrátum mennyiségének hatása tejfagylaltok reológiai jellemzőire
- Simon Natália: Sajtok állományváltozásának vizsgálata tárolás során különböző roncsolásmentes és roncsolásos módszerekkelSAJTOK
- Sütő Gábor és Tóth Kovács Bence:Csíráztatás és fermentáció hatása különböző magvak és őrleményeik kémiai jellemzőire
- Szakos Dávid: Guggolóstól a nemzeti italig - Pálinkafogyasztási szokások nagy elemszámú fogyasztói felmérés tükrében
- Szerencsés Mihály: „Magyar-lengyel két jóbarát?” – a lengyel élelmiszergazdaság fejlődési pályájának elemzése
- Ta Phuong Linh: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és a rögzített enzim vizsgálata
- Tompos Barbara: Termékoptimalizálás a Penalty Analízis módszerével
- Viczencz Boglárka: Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata
- Zöldy András Benedek: Enzimkezelések hatásának vizsgálata feketebodza színezék tartalmára