Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2014. november 26-án rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Élelmiszertechnológia és műveletek Szekció
- I. helyezés: Koncz Sára Bernadett Galakto-oligoszacharidok enzimes szintézisének nyomon követése UV spektrofotometriás módszerrel
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Dr. Firtha Ferenc - II. helyezés: Molnár Valéria Mária Sertés virsli nagy hidrosztatikus nyomású kezelése és vizsgálata
Konzulensek: Dr. Friedrich László és Dr. Kiskó Gabriella - III. helyezés: Zöldy András Benedek Enzimkezelések hatásának vizsgálata feketebodza színezék tartalmára
Konzulensek: Stégerné Dr. Máté Mónika, Szalóki-Dorkó Lilla és Dr. Abrankó László - Különdíj: Horváth Szófia Alexandra Állománykialakítók hatása sütésálló gyümölcstermékek állomány jellemzőire
Konzulens: Szabó-Nótin Beatrix
Élelmiszerkémia és minőségbiztosítás Szekció
- I. helyezés: Korpics Evelin Egyszerű kérdésre összetett válasz: Citrom felületi fungicid szennyezésének csökkentése különböző mosási eljárásokkal
Konzulensek: Dr. Dernovics Mihály és Vass Andrea - II. helyezés: Kasza Mónika Gyümölcsjelleg nyomon követése feketeribizliből készült termékek illékony frakciójának vizsgálatával
Konzulens: Csóka Mariann - III. helyezés: Viczencz Boglárka Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata
Konzulensek: Stégerné Dr. Máté Mónika és Stefanovitsné Dr. Bányai Éva - Különdíj: Kolimár Ditta Módszerfejlesztés savanyított tejtermékek beltartalmi értékeinek minőségellenőrzésére FT-NIR(T) módszerrel
Konzulensek: Dr. Fodor Marietta és Rácz Anita
Mikrobiológia és biotechnológia Szekció
- I. helyezés: Szakos Dávid Pénz a szemetesben - Az élelmiszerhulladékok keletkezésével és megelőzésével kapcsolatos tapasztalatok primer kutatás alapján
Konzulensek: Dr. Kasza Gyula és Bódi Barbara - I. helyezés: Orbán Petra Anita Bifidobaktériumok alfa-glükozidáz enzim termelésének vizsgálata
Konzulensek: Styevkó Gabriella és Bujna Erika - III. helyezés: Kálmán Zsófia DNS marker fejlesztése gímszarvas populációgenetikai vizsgálatokhoz
Konzulensek: Dr. Stéger Viktor és Dr. Nguyen Duc Quang - Különdíj: Csernyák Ferenc Kevert kultúra hatása a tejsavó etanolos erjesztésére
Konzulensek: Dr. Nguyen Duc Quang, Farkas Csilla és Rezessyné Szabó Judit
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXII. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!