Cikk #2015/1 | BCE ÉTK TDT

Napraforgó [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

XXXII. OTDK nevezések

A XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi szekciójába (Szeged, Hódmezővásárhely) a következő dolgozatokat nevezték be:

  1. Benedek Krisztina Emőke: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása Listeria monocytogenes-sel fertőzött csökkentett sótartalmú sajtokra
  2. Bodolai Katalin Csilla: Rések a pajzson - Sörtermékekkel kapcsolatos fogyasztói szokások elemzése primer kutatások alapján
  3. Bojti Zsuzsanna: Nanoszűrő membránok jellemzése és kiválasztása laktóz besűrítéséhez
  4. Bors Márton: Thermomyces lanuginosus törzsek xilanáz aktivitásának vizsgálata szubmerz és szilárd fázisú fermentációk során
  5. Csehi Barbara: Hús- és vérfehérjék nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására bekövetkező változásainak vizsgálata
  6. Csernyák Ferenc: Kevert kultúra hatása a tejsavó etanolos erjesztésére
  7. Csurka Tamás: A fogyasztói magatartás vizsgálata adatbányászati eljárások alkalmazásával
  8. Danka Patrick: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés fehérjedenaturáló hatásának vizsgálata tojáslé esetében
  9. Farkas Valér: Műveleti paraméterek hatása nagy hidrosztatikus nyomással kezelt bogyósgyümölcs-pürék illékony komponenseire
  10. Herczeg Eszter: Kakaóporok illékony komponenseinek GC-MS vizsgálata a zsírtartalom függvényében
  11. Horváth Szófia Alexandra: Állománykialakítók hatása sütésálló gyümölcstermékek állomány jellemzőire
  12. Kalina Dóra Erika: Szilvafajták aromatulajdonságainak összehasonlítása gázkromatográfiás mérésekkel
  13. Kálmán Zsófia: DNS marker fejlesztése gímszarvas populációgenetikai vizsgálatokhoz
  14. Kasza Mónika: Gyümölcsjelleg nyomon követése feketeribizliből készült termékek illékony frakciójának vizsgálatával
  15. Kolimár Ditta: Módszerfejlesztés savanyított tejtermékek beltartalmi értékeinek minőségellenőrzésére FT-NIR(T) módszerrel
  16. Koncz Sára Bernadett: Galakto-oligoszacharidok enzimes szintézisének nyomon követése UV spektrofotometriás módszerrel
  17. Korpics Evelin: Egyszerű kérdésre összetett válasz: Citrom felületi fungicid szennyezésének csökkentése különböző mosási eljárásokkal
  18. Molnár Valéria Mária: Sertés virsli nagy hidrosztatikus nyomású kezelése és vizsgálata
  19. Pencz Noémi Kinga: Alfa-galaktozidos kötés bonthatóságának vizsgálata Bifidobacterium eredetű fehérjével
  20. Penksza Péter: Xilo-oligoszacharid, egy új élelmiszer összetevő funkcionális tulajdonságai
  21. Pósa Enikő: Savanyú savó koncentrátum mennyiségének hatása tejfagylaltok reológiai jellemzőire
  22. Schvéder Eszter és Sebő Julianna: A Camellia sinensis (L.) O. Kuntze és Aspalanthus linearis (Burm. F.) R. Dahlgren teacserjék mikrobióta összetételének és antioxidáns kapacitásának vizsgálata a fogyasztói ár összefüggésében
  23. Simon Natália: Sajtok érés alatti állományváltozásának vizsgálata különböző roncsolásmentes és roncsolásos módszerekkel
  24. Szabó Bernadett: Különböző kereskedelemben kapható élesztőkészítmények hatása a meggypálinka minőségére
  25. Szakos Dávid: Guggolóstól a nemzeti italig - Pálinkafogyasztási szokások nagy elemszámú fogyasztói felmérés tükrében
  26. Szakos Dávid: Pénz a szemetesben - Az élelmiszerhulladékok keletkezésével és megelőzésével kapcsolatos tapasztalatok primer kutatás alapján
  27. Ta Phuong Linh: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és rögzített ß-galaktozidáz vizsgálata
  28. Tóth Adrienn: Frissen préselt narancslé eltarthatóságának növelése HHP-technológia alkalmazásával
  29. Viczencz Boglárka: Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on