XXXII. OTDK nevezések
A XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi szekciójába (Szeged, Hódmezővásárhely) a következő dolgozatokat nevezték be:
- Benedek Krisztina Emőke: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása Listeria monocytogenes-sel fertőzött csökkentett sótartalmú sajtokra
- Bodolai Katalin Csilla: Rések a pajzson - Sörtermékekkel kapcsolatos fogyasztói szokások elemzése primer kutatások alapján
- Bojti Zsuzsanna: Nanoszűrő membránok jellemzése és kiválasztása laktóz besűrítéséhez
- Bors Márton: Thermomyces lanuginosus törzsek xilanáz aktivitásának vizsgálata szubmerz és szilárd fázisú fermentációk során
- Csehi Barbara: Hús- és vérfehérjék nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására bekövetkező változásainak vizsgálata
- Csernyák Ferenc: Kevert kultúra hatása a tejsavó etanolos erjesztésére
- Csurka Tamás: A fogyasztói magatartás vizsgálata adatbányászati eljárások alkalmazásával
- Danka Patrick: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés fehérjedenaturáló hatásának vizsgálata tojáslé esetében
- Farkas Valér: Műveleti paraméterek hatása nagy hidrosztatikus nyomással kezelt bogyósgyümölcs-pürék illékony komponenseire
- Herczeg Eszter: Kakaóporok illékony komponenseinek GC-MS vizsgálata a zsírtartalom függvényében
- Horváth Szófia Alexandra: Állománykialakítók hatása sütésálló gyümölcstermékek állomány jellemzőire
- Kalina Dóra Erika: Szilvafajták aromatulajdonságainak összehasonlítása gázkromatográfiás mérésekkel
- Kálmán Zsófia: DNS marker fejlesztése gímszarvas populációgenetikai vizsgálatokhoz
- Kasza Mónika: Gyümölcsjelleg nyomon követése feketeribizliből készült termékek illékony frakciójának vizsgálatával
- Kolimár Ditta: Módszerfejlesztés savanyított tejtermékek beltartalmi értékeinek minőségellenőrzésére FT-NIR(T) módszerrel
- Koncz Sára Bernadett: Galakto-oligoszacharidok enzimes szintézisének nyomon követése UV spektrofotometriás módszerrel
- Korpics Evelin: Egyszerű kérdésre összetett válasz: Citrom felületi fungicid szennyezésének csökkentése különböző mosási eljárásokkal
- Molnár Valéria Mária: Sertés virsli nagy hidrosztatikus nyomású kezelése és vizsgálata
- Pencz Noémi Kinga: Alfa-galaktozidos kötés bonthatóságának vizsgálata Bifidobacterium eredetű fehérjével
- Penksza Péter: Xilo-oligoszacharid, egy új élelmiszer összetevő funkcionális tulajdonságai
- Pósa Enikő: Savanyú savó koncentrátum mennyiségének hatása tejfagylaltok reológiai jellemzőire
- Schvéder Eszter és Sebő Julianna: A Camellia sinensis (L.) O. Kuntze és Aspalanthus linearis (Burm. F.) R. Dahlgren teacserjék mikrobióta összetételének és antioxidáns kapacitásának vizsgálata a fogyasztói ár összefüggésében
- Simon Natália: Sajtok érés alatti állományváltozásának vizsgálata különböző roncsolásmentes és roncsolásos módszerekkel
- Szabó Bernadett: Különböző kereskedelemben kapható élesztőkészítmények hatása a meggypálinka minőségére
- Szakos Dávid: Guggolóstól a nemzeti italig - Pálinkafogyasztási szokások nagy elemszámú fogyasztói felmérés tükrében
- Szakos Dávid: Pénz a szemetesben - Az élelmiszerhulladékok keletkezésével és megelőzésével kapcsolatos tapasztalatok primer kutatás alapján
- Ta Phuong Linh: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és rögzített ß-galaktozidáz vizsgálata
- Tóth Adrienn: Frissen préselt narancslé eltarthatóságának növelése HHP-technológia alkalmazásával
- Viczencz Boglárka: Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata