A XXXII. OTDK díjazottai
A XXXII. OTDK Agrártudományi Szekciójában (Szeged, Hódmezővásárhely, 2015. április 8-10.) 28 induló dolgozattal hallgatóink a következő helyezéseket érték el:
I. hely
- Csehi Barbara [Élelmiszertechnológia I.] Hús- és vérfehérjék nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására bekövetkező változásainak vizsgálata
Témavezetők: Dr. Friedrich László és Némethné Dr. Szerdahelyi Emőke - Csurka Tamás [Agrármarketing] A fogyasztói magatartás vizsgálata adatbányászati eljárások alkalmazásával
Témavezetők: Dr. Lakner Zoltán és Dr. Fehér Orsolya - Kálmán Zsófia [Állatgenetikai] DNS marker fejlesztése gímszarvas populációgenetikai vizsgálatokhoz
Témavezetők: Dr. Stéger Viktor és Dr. Nguyen Duc Quang - Koncz Sára Bernadett [Élelmiszertechnológia II.] Galakto-oligoszacharidok enzimes szintézisének nyomon követése UV spektrofotometriás módszerrel
Témavezetők: Dr. Kovács Zoltán és Dr. Firtha Ferenc - Pencz Noémi Kinga [Élelmiszertudomány I.] Alfa-galaktozidos kötés bonthatóságának vizsgálata Bifidobacterium eredetű fehérjével
Témavezetők: Rezessyné Dr. Szabó Judit, Havas Petra és Styevkó Gabriella - Ta Phuong Linh [Élelmiszertudomány II.] Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és rögzített ß-galaktozidáz vizsgálata
Témavezetők: Nguyen Duc Vuong, Styevkó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang
II. hely
- Farkas Valér [Élelmiszertechnológia II.] Műveleti paraméterek hatása nagy hidrosztatikus nyomással kezelt bogyósgyümölcs-pürék illékony komponenseire
Témavezető: Dr. Dalmadi István - Kasza Mónika [Élelmiszerbiztonság] Gyümölcsjelleg nyomon követése feketeribizliből készült termékek illékony frakciójának vizsgálatával
Témavezető: Dr. Csóka Mariann - Pósa Enikő [Élelmiszertechnológia I.] Savanyú savó koncentrátum mennyiségének hatása tejfagylaltok reológiai jellemzőire
Témavezetők: Zeke Ildikó és Dr. Juhász Réka
III. hely
- Danka Patrick [Élelmiszertechnológia II.] Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés fehérjedenaturáló hatásának vizsgálata tojáslé esetében
Témavezetők: Zeke Ildikó és Dr. Friedrich László
Különdíj
- Bodolai Katalin Csilla [Agrármarketing] Rések a pajzson - Sörtermékekkel kapcsolatos fogyasztói szokások elemzése primer kutatások alapján
Témavezetők: Dr. Kasza Gyula, Bódi Barbara és Szegedyné Dr. Fricz Ágnes - Kalina Dóra Erika [Élelmiszertudomány II.] Szilvafajták aromatulajdonságainak összehasonlítása gázkromatográfiás mérésekkel
Témavezető: Dr. Csóka Mariann - Simon Natália [Élelmiszertudomány I.] Sajtok érés alatti állományváltozásának vizsgálata különböző roncsolásmentes és roncsolásos módszerekkel
Témavezetők: Pásztorné Dr. Huszár Klára és Dr. Kaszab Tímea - Szakos Dávid [Környezettechnológiai] Pénz a szemetesben - Az élelmiszerhulladékok keletkezésével és megelőzésével kapcsolatos tapasztalatok primer kutatás alapján
Témavezetők: Dr. Kasza Gyula és Bódi Barbara
Ta Phuong Linh nyerte el a FM Miniszteri Különdíjat.
Eredményeikhez gratulálunk!