Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2016. április 27-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Biotechnológia és gazdaságtan Szekció
- I. helyezés: Szikora Péter András Legionella baktériumok feno- és genotípusos vizsgálata kórházi eredetű vízmintákból
Konzulensek: Dr. Khayer Bernadett és Dr. Pomázi Andrea - II. helyezés: Bacsó Ágnes A funkcionális élelmiszer-összetevők észlelt egészségügyi hatásának egyezése és ennek szerepe a fogyasztói elfogadásban
Konzulens: Dr. Temesi Ágoston - III. helyezés: Pócs Bence Déligyümölcsből készült levek fermentálhatóságának vizsgálata különböző probiotikus baktériumokkal
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - Különdíj: Csatári Júlia Real-time PCR teszt kidolgozása és alkalmazása Entamoeba muris kimutatására
Konzulensek: Dr. Belák Ágnes és Erdélyi Ferenc
Élelmiszertechnológia és műszaki Szekció
- I. helyezés: Keresztessy Zsuzsa Orsolya ABE-elegy pervaporációs szétválasztásának modellezése
Konzulens: Dr. Márki Edit - II. helyezés: Kerepesi Veronika Tejsavó alapú etanol előállítása rátáplálásos, vegyes kultúrás fermentációs technikák alkalmazásával
Konzulensek: Farkas Csilla, Rezessyné Dr. Szabó Judit és Dr. Nguyen Duc Quang - III. helyezés: Reichert Kornél Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
Konzulens: Stégerné Dr. Máté Mónika - Különdíj: Csenki Eszter Zita Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
Konzulens: Dr. Zeke Ildikó Csilla
Ezenkívül az Amerikai Mikrobiológiai Társaság (The American Society for Microbiology) által felajánlott különdíjakat Csatári Júlia és Kerepesi Veronika TDK hallgatók nyerték.
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXIII. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!