Cikk #2016/2 | BCE ÉTK TDT

Cipók [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna



XXI. MÉTE TDK nevezések

Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2016. május 19-i TDK konferenciájára (Eger).

  1. Balázs Eszter: Nagy hidrosztatikus nyomás- és hőkezelés műveletek sorrendjének hatása vörösáru főbb technofunkcionális paramétereire
  2. Benes Eszter Luca: Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
  3. Bognár Erzsébet: Pálmaolaj dezodorálása során keletkező 2-MCPD-, 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata
  4. Csenki Eszter Zita: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
  5. Csonka Judit: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés harása a sajtok sófelvételére és a só diffúziójára az érlelés során
  6. Csupor Barbara : Kazein mikrokapszulák készítése és vizsgálata
  7. Csurka Tamás: A pálinka külső megjelenésének kedveltségi vizsgálata
  8. Doma Eszter, Gergely Kristóf András és Nagy László Bendegúz: Zöldségalapú felvágott fizikai és érzékszervi jellemzőinek optimalizálása
  9. Horváth Alexandra:Szürkemarhából készített szárított hús termék (Beef Jerky) minőségi jellemzőinek vizsgálata
  10. Huszti Katalin : Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából
  11. Kállai Dóra: Kísérletek a β-glükozidázt kódoló gén kimutatására Kluyveromyces marxianus élesztőgombában
  12. Kálovics Máté: Különböző kezelések hatása a síknyomtatású papír enzimes cukrosítására
  13. Kemény Bálint: A keverési arány és a hőmérsékletlépcső hatása az Avrami paraméterekre különböző zsírkeverékek szilárdulása során
  14. Kepepesi Veronika : Rátáplálásos koncentrált tejsavó fermentáció kevert kultúra alkalmazásával
  15. Keresztessy Orsolya: ABE-elegy pervaporációs szétválasztásának modellezése
  16. Madarasz-Koncz Erzsébet: ß-galaktozidáz enzim rögzítése és alkalmazása laktulóz alapú oligoszacharidok szintézisére
  17. Óvári Gergő: Biszubsztrátum rendszerek hatása a Zymomonas mobilis etanol erjesztő képességére
  18. Palotás Péter: Különböző vágástechnológiák pontyhús minőségére gyakorolt hatásának vizsgálata
  19. Pechtol Patrik: Őzhús érésvizsgálata
  20. Reichert Kornél: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
  21. Szabó Gergő: Mosási technológiák innovatív fejlesztése
  22. Tse Grace Petra: Nyugat- Afrika élelmiszergazdaságának krízise és fejlesztési lehetőségei
  23. Udvarnoki Annamária: Mikroorganizmusok liposzómás kapszulázásának és kiszabadításának vizsgálata
  24. Vidák Klaudia: Eltérő termőföldben termesztett céklafajták beltartalmi paramétereinek összehasonlítása
  25. Visy Anna: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása különböző mennyiségű nitrites-sókeverék felhasználásával készült nyers húspép minőségi jellemzőire

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on