XXI. MÉTE TDK nevezések
Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2016. május 19-i TDK konferenciájára (Eger).
- Balázs Eszter: Nagy hidrosztatikus nyomás- és hőkezelés műveletek sorrendjének hatása vörösáru főbb technofunkcionális paramétereire
- Benes Eszter Luca: Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
- Bognár Erzsébet: Pálmaolaj dezodorálása során keletkező 2-MCPD-, 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata
- Csenki Eszter Zita: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
- Csonka Judit: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés harása a sajtok sófelvételére és a só diffúziójára az érlelés során
- Csupor Barbara : Kazein mikrokapszulák készítése és vizsgálata
- Csurka Tamás: A pálinka külső megjelenésének kedveltségi vizsgálata
- Doma Eszter, Gergely Kristóf András és Nagy László Bendegúz: Zöldségalapú felvágott fizikai és érzékszervi jellemzőinek optimalizálása
- Horváth Alexandra:Szürkemarhából készített szárított hús termék (Beef Jerky) minőségi jellemzőinek vizsgálata
- Huszti Katalin : Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából
- Kállai Dóra: Kísérletek a β-glükozidázt kódoló gén kimutatására Kluyveromyces marxianus élesztőgombában
- Kálovics Máté: Különböző kezelések hatása a síknyomtatású papír enzimes cukrosítására
- Kemény Bálint: A keverési arány és a hőmérsékletlépcső hatása az Avrami paraméterekre különböző zsírkeverékek szilárdulása során
- Kepepesi Veronika : Rátáplálásos koncentrált tejsavó fermentáció kevert kultúra alkalmazásával
- Keresztessy Orsolya: ABE-elegy pervaporációs szétválasztásának modellezése
- Madarasz-Koncz Erzsébet: ß-galaktozidáz enzim rögzítése és alkalmazása laktulóz alapú oligoszacharidok szintézisére
- Óvári Gergő: Biszubsztrátum rendszerek hatása a Zymomonas mobilis etanol erjesztő képességére
- Palotás Péter: Különböző vágástechnológiák pontyhús minőségére gyakorolt hatásának vizsgálata
- Pechtol Patrik: Őzhús érésvizsgálata
- Reichert Kornél: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
- Szabó Gergő: Mosási technológiák innovatív fejlesztése
- Tse Grace Petra: Nyugat- Afrika élelmiszergazdaságának krízise és fejlesztési lehetőségei
- Udvarnoki Annamária: Mikroorganizmusok liposzómás kapszulázásának és kiszabadításának vizsgálata
- Vidák Klaudia: Eltérő termőföldben termesztett céklafajták beltartalmi paramétereinek összehasonlítása
- Visy Anna: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása különböző mennyiségű nitrites-sókeverék felhasználásával készült nyers húspép minőségi jellemzőire