A XXI. Országos MÉTE TDK Konferencia díjazottai
A XXI. Országos MÉTE TDK Konferencián 2015. május 19-én 25 pályáművet benyújtó hallgatóink 9 díjat értek el:
I. hely
- Reichert Kornél [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
Konzulens: Stégerné Dr. Máté Mónika - Tse Grace Petra [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: Nyugat- Afrika élelmiszergazdaságának krízise és fejlesztési lehetőségei
Konzulens: Dr. Lakner Zoltán - Visy Anna [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása különböző mennyiségű nitrites-sókeverék felhasználásával készült nyers húspép minőségi jellemzőire
Konzulens: Jónás Gábor
II. hely
- Kepepesi Veronika [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Rátáplálásos koncentrált tejsavó fermentáció kevert kultúra alkalmazásával
Konzulensek: Farkas Csilla, Dr. Nguyen Duc Quang és Rezessyné Dr. Szabó Judit
III. hely
- Csenki Eszter Zita [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
Konzulens: Dr. Zekei Ildikó Csilla - Pechtol Patrik [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Őzhús érésvizsgálata
Konzulensek: Dr. Friedrich László és Dr. Herényi Bulcsu
Különdíj
- Csurka Tamás [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: A pálinka külső megjelenésének kedveltségi vizsgálata
Konzulens: Dr. Kasza Gyula - Kemény Bálint [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: A keverési arány és a hőmérsékletlépcső hatása az Avrami paraméterekre különböző zsírkeverékek szilárdulása során
Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita - Madarasz-Koncz Erzsébet [Biotechnológia, mikrobiologia, táplálkozástudomány és élelmiszerbiztonság]: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és a rögzített enzim vizsgálata
Konzulensek: Nguyen Duc Vuong, Dr. Styevkó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang
Továbbá két díjas TDK pályamű, amely konzultálásában a Kar oktatói vettek részt.
III. hely
- Koren Dániel [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható sörök folsav-, polifenol-tartalmának, antioxidáns-aktivitásának és színkarakterisztikájának jellemzése
Konzulensek: Dr. Orbán Csaba (SE-ÉTK) és Dr. Kun-Farkas Gabriella (SZIE-ÉTK)
Különdíj
- Bodor Zsanett [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Autentikus magyar fajtamézek összehasonlító analitikai vizsgálata
Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ÉTK) és Dr. Dalmadi István (SZIE-ÉTK)
Eredményeikhez gratulálunk!