Cikk #2017/2 | BCE ÉTK TDT

Cipók [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

XXXIII. OTDK nevezések

A XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi Szekciójába (Mosonmagyaróvár) a következő dolgozatokat nevezték be:

  1. Banka Zsófia: Ivójoghurtok fejlesztése XOS felhasználásával
  2. Bognár Erzsébet: Magolajak dezodorálása során keletkező 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata
  3. Csenki Eszter Zita: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
  4. Hartai-Nagy Eszter Dóra: Almalevek beltartalmi paramétereinek és tárolás során bekövetkező romlási folyamatának nyomon követése FT-NIR technikával
  5. Hild Anna: A Badacsonyi borvidékről származó, spontán erjedéssel készült bormintákból izolált autochton Saccharomyces cerevisiae törzsek jellemzése, és borászati alkalmazhatóságuk vizsgálata
  6. Huszti Katalin: Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából
  7. Knyazoviczki Barbara: Különböző eredetű nyers tejek összehasonlító vizsgálata Fourier transzformációs közeli infravörös spektroszkópiai módszerrel
  8. Kolpaszky Dánel: Búzakorpa biológiai feltárása vegyes penészgomba kultúrák alkalmazásával
  9. Koncz Fanni Adrienn: Mézek földrajzi és növényi eredetvizsgálata elektronikus nyelv alkalmazásával
  10. Krokker Lilla: Lactobacillus eredetű β-galaktozidázok előállítása és transzgalaktozil aktivitásuk tanulmányozása
  11. Leopold Andrea és Zakariás Fanni: Kombinált tartósítási eljárásokkal kezelt szamócapürék színváltozásának vizsgálata
  12. Mészáros Lilla Alexandra: Melaszból történő etanol fermentáció nyomon követése közeli infravörös spektroszkópiáv
  13. Madaras-Koncz Erzsébet: ß-galaktozidáz enzim rögzítése mágneses hordozóra és biokonverziós tulajdonságainak vizsgálata laktulóz alapú oligoszacharidok szintézisére
  14. Németh Imre: Néhány élesztőgomba β-galaktozidáz termelésének vizsgálata és az előállított enzim jellemzése
  15. Németh Krisztina: Rögzített sejtes bioanódos mikrobiális energiacella teljesítményének vizsgálata
  16. Orbán Petra Anita: Bifidobacterium lactis Bb-12 törzs eredetű oligoszacharidok előállítása és hasznosíthatóságának vizsgálata
  17. Pomozi Fatime: 5Na- és 12Na-fitátok biokonverziója különböző ipari fitázkészítményekkel
  18. Reichert Kornél: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
  19. Sárközy Szilvia: Tojásfehérje alapú "puding" enzimkezelési paramétereinek optimalizálása
  20. Schubert Bianka: Bioetanol előállítása folytonos fermentációval, tejsavó szubsztrátumból
  21. Simon Natália: Természetes összetevőkből készült ízesített jégkása termékfejlesztése
  22. Székvári Kinga: Gyümölcslé keverékek vegyes kultúrás fermentációja probiotikus baktériumokkal
  23. Vámos Vanda: Különböző fitázkészítmények részleges tisztítása és biokonverziós profilok vizsgálata

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on