XXXIII. OTDK nevezések
A XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi Szekciójába (Mosonmagyaróvár) a következő dolgozatokat nevezték be:
- Banka Zsófia: Ivójoghurtok fejlesztése XOS felhasználásával
- Bognár Erzsébet: Magolajak dezodorálása során keletkező 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata
- Csenki Eszter Zita: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
- Hartai-Nagy Eszter Dóra: Almalevek beltartalmi paramétereinek és tárolás során bekövetkező romlási folyamatának nyomon követése FT-NIR technikával
- Hild Anna: A Badacsonyi borvidékről származó, spontán erjedéssel készült bormintákból izolált autochton Saccharomyces cerevisiae törzsek jellemzése, és borászati alkalmazhatóságuk vizsgálata
- Huszti Katalin: Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából
- Knyazoviczki Barbara: Különböző eredetű nyers tejek összehasonlító vizsgálata Fourier transzformációs közeli infravörös spektroszkópiai módszerrel
- Kolpaszky Dánel: Búzakorpa biológiai feltárása vegyes penészgomba kultúrák alkalmazásával
- Koncz Fanni Adrienn: Mézek földrajzi és növényi eredetvizsgálata elektronikus nyelv alkalmazásával
- Krokker Lilla: Lactobacillus eredetű β-galaktozidázok előállítása és transzgalaktozil aktivitásuk tanulmányozása
- Leopold Andrea és Zakariás Fanni: Kombinált tartósítási eljárásokkal kezelt szamócapürék színváltozásának vizsgálata
- Mészáros Lilla Alexandra: Melaszból történő etanol fermentáció nyomon követése közeli infravörös spektroszkópiáv
- Madaras-Koncz Erzsébet: ß-galaktozidáz enzim rögzítése mágneses hordozóra és biokonverziós tulajdonságainak vizsgálata laktulóz alapú oligoszacharidok szintézisére
- Németh Imre: Néhány élesztőgomba β-galaktozidáz termelésének vizsgálata és az előállított enzim jellemzése
- Németh Krisztina: Rögzített sejtes bioanódos mikrobiális energiacella teljesítményének vizsgálata
- Orbán Petra Anita: Bifidobacterium lactis Bb-12 törzs eredetű oligoszacharidok előállítása és hasznosíthatóságának vizsgálata
- Pomozi Fatime: 5Na- és 12Na-fitátok biokonverziója különböző ipari fitázkészítményekkel
- Reichert Kornél: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
- Sárközy Szilvia: Tojásfehérje alapú "puding" enzimkezelési paramétereinek optimalizálása
- Schubert Bianka: Bioetanol előállítása folytonos fermentációval, tejsavó szubsztrátumból
- Simon Natália: Természetes összetevőkből készült ízesített jégkása termékfejlesztése
- Székvári Kinga: Gyümölcslé keverékek vegyes kultúrás fermentációja probiotikus baktériumokkal
- Vámos Vanda: Különböző fitázkészítmények részleges tisztítása és biokonverziós profilok vizsgálata