A XXXIII. OTDK díjazottai
A XXXIII. OTDK Agrártudományi Szekciójában (Mosonmagyaróvár, 2017. április 5-6.) 21 induló dolgozattal a hallgatóink a következő helyezéseket érték el:
I. hely
- Banka Zsófia [Élelmiszertechnológia] Ivójoghurtok fejlesztése XOS felhasználásával
Témavezető: Dr. Juhász Réka - Hild Anna [Élelmiszertudomány I.] A Badacsonyi borvidékről származó, spontán erjedéssel készült bormintákból izolált autochton Saccharomyces cerevisiae törzsek jellemzése, és borászati alkalmazhatóságuk vizsgálata
Témavezetők: Dr. Pomázi Andrea, Dr. Farkas Tibor, Dr. Olasz Ferenc - Vámos Vanda [Élelmiszertudomány II.] Különböző fitázkészítmények részleges tisztítása és biokonverziós profilok vizsgálata
Témavezető: Dr. Bujna Erika
II. hely
- Simon Natália [Élelmiszertechnológia] Természetes összetevőkből készült ízesített jégkása termékfejlesztése
Témavezetők: Pásztorné dr. Huszár Klára, Dr. Kaszab Tímea és Dr. Gere Attila - Krokker Lilla [Élelmiszertudomány II.] Lactobacillus eredetű β-galaktozidázok előállítása és transzgalaktozil aktivitásuk tanulmányozása
Témavezetők: Dr. Styevkó Gabriella és Dr. Bujna Erika
III. hely
- Huszti Katalin [Élelmiszertudomány I.] Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából
Témavezetők: Dr. Styevkó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang - Sárközy Szilvia [Élelmiszertechnológia] Tojásfehérje alapú "puding" enzimkezelési paramétereinek optimalizálása
Témavezetők: Dr. Zeke Ildikó Csilla és Csehi Barbara
Különdíj
- Bognár Erzsébet [Élelmiszerbiztonság] Magolajok dezodorálása során keletkező 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata
Témavezető: Dr. Somogyi László
Hild Anna nyerte el a FM Miniszteri Különdíjat.
Eredményeikhez gratulálunk!
A TDK hallgatónk az OTDK-n való részvételét az NTP-OTDKR-16-0073 projekt támogatja!