Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2017. május 17-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Élelmiszertechnológia és biotechnológia Szekció
- I. helyezés: Koósz Violetta Bernadett Bifidobacterium-ok fitáz termelésének vizsgálata gabona alapú nyersanyagokban
Konzulens: Dr. Bujna Erika - II. helyezés: Komporday Linda Sanger szekvenálás alapú molekuláris diagnosztikai módszer fejlesztése archivált tumorszöveti mintákon
Konzulensek: Dr. Nagy Edina Szandra és Dr. Várkondi Edit - II. helyezés: Zay Katalin Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira
Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita - III. helyezés: Balla Noémi Szonja Modell kísérletek a nyomtatott papír festékanyag tartalmának eltávolítására és az erjesztés hatékonyságának növelésére
Konzulensek: Farkas Csilla és Dr. Nguyen Duc Quang - Különdíj: Kormos Vivien Candida zemplinina (syn. Starmerella bacillaris) törzsek cukor toleranciájának vizsgálata borászati körülmények között
Konzulensek: Dr. Magyar Ildikó és Dr. Nagy Edina Szandra - Különdíj: Törös Anna Nem-tuberkulotikus Mycobacterium törzsek kimutatása hálózati vizekből
Konzulensek: Dr. Pomázi Andrea és Róka Eszter
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXIV. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!