Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2017. november 29-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Biotechnológia és mikrobiológia Szekció
- I. helyezés: Kaári Dóra Endogén gyógyszer transzporterek expressziós változásai MDCKII és Caco2 kísérleti sejtvonalakban
Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Mártonné Tóth Beáta - II. helyezés: Késmárki Erik Rögzített glükóz oxidáz előállítása és jellemzése
Konzulensek: Rezessyné Dr. Szabó Judit és Dr. Nguyen Duc Quang - III. helyezés: Szűcs Kata Dorina Mézek antibakteriális hatása antioxidáns kapacitásuk és beltartalmi jellemzőik tükrében
Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Stefanovitsné Dr. Bányai Éva - Különdíj: Bankó Petra Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 alpha-glukozidáz termelésének vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - Különdíj: Lesták Lea Modell kísérletek a lézernyomtatott papír tintatartalmának eltávolítására különböző kitozán alapú adszorbensek alkalmazásával
Konzulensek: Farkas Csilla és Dr. Nguyen Duc Quang - Amerikai Mikrobiológiai Társaság prezentációs díja: Kutasi Balázs Mikroalga alapú biokatód kialakítása és vizsgálata
Konzulensek: Dr. Nguyen Duc Quang, Dr. Nagy Edina Szandra és Truong Hoang Duy
Élelmiszertechnológia Szekció
- I. helyezés: Csonka Judit Tojáspite termékfejlesztése
Konzulens: Dr. Zeke Ildikó Csilla - II. helyezés: Csáti Rebeka Ultrahang és HHP kezelés idejének hatása tojáslevek egyes tulajdonságaira
Konzulensek: Tóth Adrienn és Dr. Németh Csaba - III. helyezés: Zakariás Fanni Kombinált tartósító eljárások hatása szamócapüré minőségére
Konzulensek: Dr. Dalmadi István és Dr. Kiskó Gabriella - Különdíj: Klesitz Virginia Természetes édesítőszerek hatása a fagylalt állománytulajdonságaira
Konzulens: Dr. Zeke Ildikó Csilla - Különdíj: Kovács Adrien Az adalékanyagok hatása a tejszínhab alapok felverhetőségére és stabilitására
Konzulensek: Dr. Zeke Ildikó Csilla
Műveletek, méréstechnika és gazdaságtan Szekció
- I. helyezés: Boros Anikó Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására
Konzulens: Dr. Kun-Farkas Gabriella - II. helyezés: Bodor Zsanett Gyors módszerek alkalmazhatósága mézek minimális hőkezelésének detektálására
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Dr. Benedek Csilla - III. helyezés: Zsombok Katalin Adjuváns hatásának vizsgálata lambda-cihalotrin tartamhatására cseresznyében HPLC-QTRAP-MS módszerrel
Konzulensek: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla és Dr. Szabó Árpád - Különdíj: Hidas Karina Ilona Omlett alapanyag fogyaszthatósági idejének meghosszabbítása hagyományos és innovatív módszerekkel
Konzulensek: Dr. Zeke Ildikó Csilla - Különdíj: Pfaff Nóra Áfonyából készült termékek illékony frakciójának vizsgálata GC-MS módszerrel
Konzulens: Dr. Csóka Mariann
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXIV. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!