Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2018. április 25-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Élelmiszertechnológia és biotechnológia Szekció
- I. helyezés: Angyal Viola ZsuzsannaHomoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antioxidáns kapacitásának és antibakteriális hatásának vizsgálata
Konzulensek:Stefanovitsné Dr. Bányai Éva és Dr. Kovács Mónika - II. helyezés: Szabó Bálint Kereskedelemben kapható probiotikum tartalmú készítmények vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - III. helyezés: Polgári Petra Brokkoli eltarthatóságának növelése 1-MCP érésgátló szer alkalmazásával
Konzulens: Dr. Zsom Tamás - Különdíj: Dusza Eszter Aszútörköly értékes komponenseinek kinyerése extrakcióval és az oldószermentesített extraktum felhasználása
Konzulens: Dr. Bánvölgyi Szilvia - Különdíj: Jamniczky Dorina Különböző komposztanyagok talajszerkezetre és a talaj vízforgalmára gyakorolt hatásának vizsgálata a talaj termőképességének javítása céljából
Konzulensek: Dr. Farkas Csilla és Dr. Nguyen Duc Quang - Különdíj: Murár Zsuzsanna Kombinált eljárásokkal tartósított csiperkegomba műszeresen mérhető érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata és élelmiszerbiztonsági vonatkozásai
Konzulens: Dr. Dalmadi István
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXIV. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!