XXII. MÉTE TDK nevezések
Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2018. május 10-i TDK konferenciájára (Mosonmagyaróvár).
- Angyal Viola Zsuzsanna: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antioxidáns kapacitásának és antibakteriális hatásának vizsgálata
- Benes Eszter Luca: Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
- Boros Anikó: Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására
- Csikós Flóra és Képes Veronika: Fűszerek aktív anyagainak hatása csirkehús minőségére
- Dobó Viktória: Homoktövis-törköly extraktummal dúsított almalé termékfejlesztése
- Dusza Eszter : Aszútörköly értékes komponenseinek kinyerése extrakcióval és a kinyert extraktum oldószermentesítése
- Forgács Regina: Kombinált módszerekkel kezelt csirkehús műszeresen mérhető érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata
- Kilin Ákos: Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének vizsgálata
- Király Éva Krisztina:Kombinált tartósítás hatása a sütőtök állományjellemzőire
- Klesitz Virginia : Természetes édesítőszerek hatása a fagylalt állománytulajdonságaira
- Koósz Zsuzsanna: Az élelmiszer-vásárlás pszichológiájának lehetőségei és kihívásai a hazai piacon
- Kriegel Anikó: Kereskedelmi élesztőtörzs keverék populáció dinamikájának nyomon követése borerjesztés során
- Kutasi Balázs: Mikroalga alapú bio-katód kialakítása és vizsgálata
- Motyovszki Dávid Márk : Borbírák értékítéletét befolyásoló tényezők vizsgálata profilanalízis és elektronikus nyelv alkalmazásával
- Murár Zsuzsanna: Kombinált eljárásokkal tartósított csiperkegomba (Agaricus bisporus) tárolás alatt bekövetkező színváltozásának vizsgálata
- Németh Ádám: Sajtérlelő fóliák félkemény kecskesajt érésére gyakorolt hatásának vizsgálata
- Pesti Zsófia Klaudia:Tojássnack fejlesztési lehetőségei
- Polgári Petra: Brokkoli eltarthatóságának növelése érésgátló szer alkalmazásával
- Szücs Fanni: A szelídgesztenyeliszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
- Szűcs Kata Dorina:Mézek antibakteriális hatásának és antioxidáns kapacitásának vizsgálata beltartalmi jellemzőik tükrében
- Tuza Kristóf: A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati és térinformatikai eszközök integrált alkalmazásáva
- Varga Helga: Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel
- Visy Anna: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása nyers húspép minőségi jellemzőire
- Vitális Flóra: Zöldborsó aminosav összetételének változása a konzervtechnológiai eljárás során
- Zakariás Fanni: Kombinált tartósító eljárások hatása szamócapüré minőségére
- Zay Katalin: Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira