Cikk #2018/2 | BCE ÉTK TDT

Narancs [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna



XXII. MÉTE TDK nevezések

Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2018. május 10-i TDK konferenciájára (Mosonmagyaróvár).

  1. Angyal Viola Zsuzsanna: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antioxidáns kapacitásának és antibakteriális hatásának vizsgálata
  2. Benes Eszter Luca: Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében
  3. Boros Anikó: Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására
  4. Csikós Flóra és Képes Veronika: Fűszerek aktív anyagainak hatása csirkehús minőségére
  5. Dobó Viktória: Homoktövis-törköly extraktummal dúsított almalé termékfejlesztése
  6. Dusza Eszter : Aszútörköly értékes komponenseinek kinyerése extrakcióval és a kinyert extraktum oldószermentesítése
  7. Forgács Regina: Kombinált módszerekkel kezelt csirkehús műszeresen mérhető érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata
  8. Kilin Ákos: Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének vizsgálata
  9. Király Éva Krisztina:Kombinált tartósítás hatása a sütőtök állományjellemzőire
  10. Klesitz Virginia : Természetes édesítőszerek hatása a fagylalt állománytulajdonságaira
  11. Koósz Zsuzsanna: Az élelmiszer-vásárlás pszichológiájának lehetőségei és kihívásai a hazai piacon
  12. Kriegel Anikó: Kereskedelmi élesztőtörzs keverék populáció dinamikájának nyomon követése borerjesztés során
  13. Kutasi Balázs: Mikroalga alapú bio-katód kialakítása és vizsgálata
  14. Motyovszki Dávid Márk : Borbírák értékítéletét befolyásoló tényezők vizsgálata profilanalízis és elektronikus nyelv alkalmazásával
  15. Murár Zsuzsanna: Kombinált eljárásokkal tartósított csiperkegomba (Agaricus bisporus) tárolás alatt bekövetkező színváltozásának vizsgálata
  16. Németh Ádám: Sajtérlelő fóliák félkemény kecskesajt érésére gyakorolt hatásának vizsgálata
  17. Pesti Zsófia Klaudia:Tojássnack fejlesztési lehetőségei
  18. Polgári Petra: Brokkoli eltarthatóságának növelése érésgátló szer alkalmazásával
  19. Szücs Fanni: A szelídgesztenyeliszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
  20. Szűcs Kata Dorina:Mézek antibakteriális hatásának és antioxidáns kapacitásának vizsgálata beltartalmi jellemzőik tükrében
  21. Tuza Kristóf: A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati és térinformatikai eszközök integrált alkalmazásáva
  22. Varga Helga: Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel
  23. Visy Anna: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása nyers húspép minőségi jellemzőire
  24. Vitális Flóra: Zöldborsó aminosav összetételének változása a konzervtechnológiai eljárás során
  25. Zakariás Fanni: Kombinált tartósító eljárások hatása szamócapüré minőségére
  26. Zay Katalin: Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on