A XXII. Országos MÉTE TDK Konferencia díjazottai
A XXII. Országos MÉTE TDK Konferencián (2018. május 10-én) 26 pályáművet benyújtó hallgatóink 13 díjat értek el:
I. hely
- Bodor Zsanett: Gyors módszerek alkalmazhatósága mézek minimális hőkezelésének detektálására
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Dr. Benedek Csilla - Pesti Zsófia Klaudia:Tojássnack fejlesztési lehetőségei
Konzulens: Dr. Zeke Ildikó Csilla - Zay Katalin: Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira
Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita
II. hely
- Motyovszki Dávid Márk : Borbírák értékítéletét befolyásoló tényezők vizsgálata profilanalízis és elektronikus nyelv alkalmazásával
Konzulensek: Dr. Gere Attila, Dr. Kovács Zoltán és Soós János
III. hely
- Szücs Fanni: A szelídgesztenyeliszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
Konzulens: Dr. Somogyi László - Tuza Kristóf: A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati és térinformatikai eszközök integrált alkalmazásáva
Konzulensek: Dr. Lakner Zoltán és Dr. Fehér Orsolya
Különdíj
- Forgács Regina: Kombinált módszerekkel kezelt csirkehús műszeresen mérhető érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata
Konzulensek: Dr. Dalmadi István és Khabat Noori Hussein - Klesitz Virginia : Természetes édesítőszerek hatása a fagylalt állománytulajdonságaira
Konzulens: Dr. Zeke Ildikó - Kutasi Balázs: Mikroalga alapú bio-katód kialakítása és vizsgálata
Konzulensek: Truong Hoang Duy, Dr. Nagy Edina Szandra és Dr. Nguyen Duc Quang - Murár Zsuzsanna: Kombinált eljárásokkal tartósított csiperkegomba (Agaricus bisporus) tárolás alatt bekövetkező színváltozásának vizsgálata<
Konzulens: Dr. Dalmadi István - Polgári Petra: Brokkoli eltarthatóságának növelése érésgátló szer alkalmazásával
Konzulens: Dr. Zsom Tamás - Varga Helga: Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - Visy Anna: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása nyers húspép minőségi jellemzőire
Konzulens: Jónás Gábor
Továbbá egy díjas TDK pályamű, amely konzultálásában a Kar oktatói vettek részt.
I. hely
- Biró Barbara [Táplálkozástudomány]: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható almalevek minőségi paramétereinek vizsgálata
Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ÉTK) és Dr. Gere Attila (SZIE-ÉTK)
Eredményeikhez gratulálunk!