Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2018. november 21-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Biotechnológia Szekció
- I. helyezés: Szűcs Kata Dorina Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával
Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Szántó-Egész Réka - II. helyezés: Fekete Noémi Erika Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - II. helyezés: Majercsik Nándor LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla - II. helyezés: Takács Dorottya Veronika Aszúszemekről izolált Botrytis cinerea molekuláris jellemzése
Konzulensek: Dr. Pomázi Andrea és Hegyi-Kaló Júlia - III. helyezés: Gál János Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére
Konzulensek: Pásztorné Dr. Huszár Klára és Csehi Barbara - Különdíj: Czompó NorbertTavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsának elektronikus orr vizsgálatával
Konzulensek: Dr. Dalmadi István és Jónás Gábor - Különdíj: Csató Barbara Zita Probiotikus Lactobacillus törzsek bakteriocin termelésének és indukálhatóságának vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - EDHT Különdíja: Varga Helga Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - Amerikai Mikrobiológiai Társaság prezentációs díja:Szűcs Kata Dorina Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával
Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Szántó-Egész Réka - Csodák Palota Különdíja:Majercsik Nándor LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla
Élelmiszertechnológia Szekció
- I. helyezés: Molnár Evelin Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása
Konzulensek: Pintér Richárd és Dr. Kenesei György - II. helyezés: Csenki Eszter Zita Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése
Konzulensek: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla és Taczmanné Dr. Brückner Andrea - II. helyezés: Szücs Fanni A szelídgesztenye-liszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
Konzulens: Dr. Somogyi László - III. helyezés: Boros Anikó Nem-Saccharomyces élesztők nitrogén hasznosításának hatása sör ízhibát okozó vegyületek képződésére
Konzulens: Dr. Kun-Farkas Gabriella - III. helyezés: Pesti Zsófia Klaudia Főtt tojás felhasználásával készült snack fejlesztése
Konzulens: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla - Különdíj: Kiss Attila Hús alapú expedíciós készételek technológiai vonatkozásainak és minőségi paramétereinek vizsgálata
Konzulens: Dr. Kenesei György - Különdíj: Kovács Anikó A kávé őrlési módjának hatása az őrlemény egyes fizikai tulajdonságaira
Konzulens: Dr. Somogyi László - EDHT Különdíja: Czinege Sára Ilona Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett
Konzulens: Dr Szedljak Ildikó
Élelmiszerkémia és gazdaságtan Szekció
- I. helyezés: Pozsonyi Béla és Kemény Bálint MGalakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Erdős Balázs - II. helyezés: Rádli Nikolett Adjuvánsok hatásának vizsgálata a kaptán bomlási kinetikájára HPLC-QTRAP-MS módszerrel
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla - II. helyezés: Vagyon Boglárka Ilona Zsírszövetek zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával
Konzulensek: Simonné Dr Sarkadi Livia és Muránszky Géza - III. helyezés: Lackner Brigitta HPLC-MS/MS módszer validálása mikotoxinok meghatározásához
Konzulens: Varga Emese - Különdíj: Barabás Csenge Frukto-oligoszacharidok gyártásközi ellenőrzését támogató UV-Vis spektroszkópiai gyors módszer mikrobiológiai kontamináció kimutatására
Konzulensek: Erdős Balázs és Dr. Kovács Zoltán - Különdíj: Csuka Noémi Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata
Konzulens: Varga Emese - EDHT Különdíja: Berecz BlankaTermesztett gombafajok néhány beltartalmi paraméterének vizsgálata és összehasonlítása klasszikus és Fourier-transzformációs közeli infravörös technikával
Konzulensek: Dr. Fodor Marietta és Dr. Mikola Erika - SZIE rektori Különdíja: Pozsonyi Béla és Kemény Bálint MGalakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Erdős Balázs
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXIV. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!