Cikk #2019/2 | BCE ÉTK TDT

Narancs [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

XXXIV. OTDK nevezések

A XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi Szekciójába (Debrecen) a következő dolgozatokat nevezték be:

  1. Angyal Viola Zsuzsanna: Homoktövis (Hippophae rhamnosides L.) antioxidáns kapacitásának és antibakteriális hatásának vizsgálata
  2. Barabás Csenge: Frukto-oligoszacharidok gyártásközi ellenőrzését támogató UV-Vis spektroszkópiai gyors módszer mikrobiológiai kontamináció kimutatására
  3. Boros Anikó: Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására
  4. Csató Barbara Zita: Probiotikus Lactobacillus törzsek bakteriocin termelésének és indukálhatóságának vizsgálata
  5. Csenki Eszter Zita: Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése
  6. Csuka Noémi: Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata
  7. Czinege Sára Ilona: Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett
  8. Czompó Norbert: Tavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsának elektronikus orr vizsgálatával
  9. Fekete Noémi Erika: Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata
  10. Gál János: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére
  11. Kemény Bálint és Pozsonyi Béla: Galakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
  12. Krizsán Dániel: Nioszóma alapú kapszulázási technika fejlesztése és vizsgálata probiotikum rögzítésére
  13. Kutasi Balázs: Mikroalga alapú biokatód kialakítása és vizsgálata
  14. Lackner Brigitta: HPLC-MS/MS módszer validálása mikotoxinok meghatározásához
  15. Molnár Evelin: Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása
  16. Pfaff Nóra: Áfonyából készült termékek illékony frakciójának vizsgálata GC-MS módszerrel
  17. Polgári Petra: Brokkoli eltarthatóságának növelése 1-MCP érésgátló szer alkalmazásával
  18. Sipiczki Gizella: Yarrowia élesztőgomba lipáz termelésének fokozása
  19. Szatmári Richárd: Az előhűtött pizzák tárolhatóságának vizsgálata
  20. Szücs Fanni: A szelídgesztenye-liszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
  21. Szűcs Kata Dorina: Mézek antibakteriális hatása antioxidáns kapacitásuk és beltartalmi jellemzőik tükrében
  22. Tuza Kristóf: A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati eszközök alkalmazásával
  23. Vagyon Boglárka Ilona: Zsírszövetek zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával
  24. Vajda Eszter Krisztina: Kávéblendek antioxidáns hatásának alakulása az összetétel és a pörkölés körülményeinek függvényében
  25. Varga Helga: Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel
  26. Zakariás Fanni: Kombinált tartósító eljárások hatása szamócapüré minőségére
  27. Zay Katalin: Különböző tulajdonságú mákörlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on