XXXIV. OTDK nevezések
A XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi Szekciójába (Debrecen) a következő dolgozatokat nevezték be:
- Angyal Viola Zsuzsanna: Homoktövis (Hippophae rhamnosides L.) antioxidáns kapacitásának és antibakteriális hatásának vizsgálata
- Barabás Csenge: Frukto-oligoszacharidok gyártásközi ellenőrzését támogató UV-Vis spektroszkópiai gyors módszer mikrobiológiai kontamináció kimutatására
- Boros Anikó: Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására
- Csató Barbara Zita: Probiotikus Lactobacillus törzsek bakteriocin termelésének és indukálhatóságának vizsgálata
- Csenki Eszter Zita: Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése
- Csuka Noémi: Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata
- Czinege Sára Ilona: Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett
- Czompó Norbert: Tavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsának elektronikus orr vizsgálatával
- Fekete Noémi Erika: Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata
- Gál János: Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére
- Kemény Bálint és Pozsonyi Béla: Galakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
- Krizsán Dániel: Nioszóma alapú kapszulázási technika fejlesztése és vizsgálata probiotikum rögzítésére
- Kutasi Balázs: Mikroalga alapú biokatód kialakítása és vizsgálata
- Lackner Brigitta: HPLC-MS/MS módszer validálása mikotoxinok meghatározásához
- Molnár Evelin: Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása
- Pfaff Nóra: Áfonyából készült termékek illékony frakciójának vizsgálata GC-MS módszerrel
- Polgári Petra: Brokkoli eltarthatóságának növelése 1-MCP érésgátló szer alkalmazásával
- Sipiczki Gizella: Yarrowia élesztőgomba lipáz termelésének fokozása
- Szatmári Richárd: Az előhűtött pizzák tárolhatóságának vizsgálata
- Szücs Fanni: A szelídgesztenye-liszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
- Szűcs Kata Dorina: Mézek antibakteriális hatása antioxidáns kapacitásuk és beltartalmi jellemzőik tükrében
- Tuza Kristóf: A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati eszközök alkalmazásával
- Vagyon Boglárka Ilona: Zsírszövetek zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával
- Vajda Eszter Krisztina: Kávéblendek antioxidáns hatásának alakulása az összetétel és a pörkölés körülményeinek függvényében
- Varga Helga: Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel
- Zakariás Fanni: Kombinált tartósító eljárások hatása szamócapüré minőségére
- Zay Katalin: Különböző tulajdonságú mákörlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira