A XXXIV. OTDK díjazottai
A XXXIV. OTDK Agrártudományi Szekciójában (Debrecen, 2019. április 16-18.) 22 induló dolgozattal a hallgatóink a következő helyezéseket érték el:
I. hely
- Csuka Noémi [Élelmiszerbiztonság] Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata
Témavezető: Varga Emese - Csenki Eszter Zita [Élelmiszertechnológia A]Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése
Témavezetők: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó és Taczmanné Dr. Brückner Andrea - Czompó Norbert [Élelmiszertechnológia B] Tavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsánakelektronikus orr vizsgálatával
Témavezetők: Dr. Dalmadi István és Jónás Gábor
II. hely
- Zay Katalin [Élelmiszertechnológia A] Különböző tulajdonságú mákörlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira
Témavezetők: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita - Fekete Noémi Erika [Élelmiszertudomány A] Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata
Témavezetők: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - Sipiczki Gizella [Élelmiszertudomány B] Yarrowia élesztőgomba lipáz termelésének fokozása
Témavezetők: Dr. Bujna Erika és Dr. Nagy Edina Szandra
III. hely
- Boros Anikó [Élelmiszertechnológia A] Minősítési rendszer kidolgozásának lehetősége különleges élesztők söripari felhasználására
Témavezető: Dr. Kun-Farkas Gabriella - Vajda Eszter Krisztina [Élelmiszertechnológia A] Kávéblendek antioxidáns hatásának alakulása az összetétel és a pörkölés körülményeinek függvényében
Témavezetők: Dr. Somogyi László és Dr. Szedljak Ildikó - Molnár Evelin [Élelmiszertechnológia B] Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása
Témavezetők: Pintér Richárd és Dr. Kenesei György
Különdíj
- Czinege Sára Ilona [Élelmiszertechnológia A] Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás
Témavezető: Dr. Szedljak Ildikó
- Polgári Petra [Élelmiszertechnológia A] Brokkoli eltarthatóságának növelése 1-MCP érésgátló szer alkalmazásával
Témavezető: Dr. Zsom Tamás
- Gál János [Élelmiszertechnológia B] Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére
Témavezetők: Pásztorné Dr. Huszár Klára és Csehi Barbara
- Fekete Noémi Erika [Élelmiszertudomány A] Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata
Témavezetők: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang
Gál János nyerte azt a jogosultságot, hogy az Ágrártudományi Szekciót képviselve Prezentációs Díjért versenyezzen az Magyar Tudományos Akadémián 2019-ben!
Eredményeikhez gratulálunk!
A TDK hallgatónk az OTDK-n való részvételét az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00005 (Tudományos utánpótlás erősítése a hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatásával, a mentorálás folyamatának kidolgozásával) projekt támogatja!