Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2019. november 27-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Élelmiszertechnológia A Szekció
- I. helyezés: Urbán Ágota Ultrahangos pácolással készült sonka technofunkciós tulajdonságainak változása az érlelés során
Konzulens: Visy Anna - II. helyezés: Pesti Zsófia Klaudia Almatörköly hozzáadásával készített vegán kekszek előállítása és vizsgálata
Konzulens: Dr. Szabó-Nótin Beatrix - II. helyezés: Erdélyi Eszter GyöngyvérTömeg-, térfogat- és felületváltozás nyomonkövetése sertéskaraj kíméletes hőkezelése során
Konzulens: Dr. Kenesei György - Különdíj: Boros Anikó Brettanomyces és Torulaspora élesztők killer aktivitásának feltérképezése
Konzulens:Dr. Kun-Farkas Gabriella - Különdíj: Pető RékaFriss marhahátszín nagy hidrosztatikus, fehérjéinek és egyéb paramétereinek vizsgálata
Konzulens: Csehi Barbara
Élelmiszertechnológia B Szekció
- I. helyezés: Lippai Laura Oolong teával dúsított étcsokoládé elkészítése, antioxidáns tartalmának vizsgálata és fogyasztói megítélése
Konzulens: Dr. Somogyi László - II. helyezés: Vitális Flóra Paradicsomsűrítmények hamisításának kimutatása közeli infravörös spektroszkópiával és elektronikus nyelvvel
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Dr. Gillay Zoltán - III. helyezés: Grunda MáriaFeketebodza törköly extraktummal dúsított almalé tárolása során vizsgált beltartalmi és mikrobiológiai változások vizsgálata
Konzulens: Furulyás Diana - Különdíj: Bohár Dorina Tojáslevek egyes tulajdonságain
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Ta Phuong Linh - Különdíj: Varsányi Kinga Ultrahangos mérési módszer alkalmazhatósága tej oltós alvadásának vizsgálatához
Konzulense: Pásztorné dr. Huszár Klára és Kertész István
Élelmiszertudomány A Szekció
- I. helyezés: Urbán Imola Probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének tanulmányozása
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit és Kilin Ákos - II. helyezés: Tóth Barnabás Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris β-galaktozidáz termelésére
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - III. helyezés: Ecsedy Anna Lilla Különböző kapszulázási technikák alkalmazása Bifidobacterium lactis Bb-12 sejtek rögzítésére
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Ta Phuong Linh - Különdíj: Tölgyesi Edit Különböző élesztőtörzsek folsav anyagcseréjének vizsgálata
Konzulensek: Dr. Kun-Farkas Gabriella és Koren Dániel - Különdíj: Zay Katalin Omega-3 zsírsavban gazdag növényi olajkeverékek oxidációs stabilitásának optimalizálása
Konzulens: Dr. Somogyi László - SZIE rektori Különdíja: Tóth Barnabás Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris β-galaktozidáz termelésére
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang
Élelmiszertudomány B Szekció
- I. helyezés: Lengyel Laura Multikomponenses GC-MS mérési módszer kidolgozása növényvédő szerek meghatározására növényi eredetű mintákból
Konzulensek: Dr. Üveges Márta és Muránszky Géza - II. helyezés: Nyerges Barbara Probiotikus baktériumok mucin hasznosításának tanulmányozása
Konzulensek: Rezessyné dr. Szabó Judit és Szécsi Anett - III. helyezés: Szinger Dávid Pfu-Sso7d polimeráz termelése és tisztítása
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Nagy István - Különdíj: Bodnár Anna Probiotkumok mikrokapszulázása emulziós technológiával és életképességük vizsgálata élelmiszermátrixokban
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Ta Phuong Linh - Különdíj: Erdélyi Adrienn Bettina Élesztő törzsek alkalmazhatóságának vizsgálata papír-alapú szubsztrátumok biotisztításához
Konzulens: Farkas Csilla
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXV. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!