Cikk #2020/1 | BCE ÉTK TDT

Napraforgó [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna



XXIII. MÉTE TDK nevezések

Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2020. szeptember 25-i TDK konferenciájára (Budapest).

  1. Boda Boglárka: Különböző probiotikus aktivitású Lactobacillus bulgaricus törzsek növekedésének nyomonkövetése fiziko-kémiai tulajdonságok segítségével
  2. Bohár Dorina: Tojáslevek egyes tulajdonságainak, valamint oldhatósági vizsgálata a nagy hidrosztatikus nyomás függvényében
  3. Boros Anikó: BRETTANOMYCES ÉLESZTŐK KILLER AKTIVITÁSÁNAK VIZSGÁLATA
  4. Eszterbauer Edina: Yarrowia törzsek pigment termelésének vizsgálata
  5. Hosszú Bernadett: Szörpök érzékszervi színmaszkolása spektrálisan hangolható mérőállomással
  6. Jordán Anikó:Politejsav alapú bioműanyagok biológiai bonthatóságának vizsgálata néhány fonalasgomba törzzsel
  7. Jordán Ambrus: Bakteriális cellulóz/polianalin/titánium-dioxid nanokompozit alapú bioanód létrehozása és működtetése a mikrobiális üzemanyagcellában
  8. Juhász Ivett:Biofilm képződés vizsgálata kereskedelemben kapható műanyag palackokban
  9. Murnyák Stefánia:Fűszerpaprika őrlemények érzékszervi minősítésének lehetőségei
  10. Naszádi Botond és Repka Péter György:Folyékony nitrogénnel készült tojást tartalmazó fagylaltok fejlesztése
  11. Nyerges Barbara:Néhány probiotikus bifidobacterium törzs mucin hasznosítása
  12. Papp Fruzsina: Elhasznált söripari élesztő kezelésének lehetőségei értékes anyagok kinyerésének céljából
  13. Seres Balázs:Antibiotikum rezisztens kóliform baktériumok vizsgálata a vízbázistól a csapig
  14. Szinger Dávid: Yarrowia divulgata lipáz kódoló gén vizsgálata és molekuláris-klónozása
  15. Tóth Barnabás: Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris β-galaktozidáz termelésére
  16. Urbán Ágota: Ultrahangos pácolással készült sonka technofunkciós tulajdonságainak változása az érlelés során
  17. Urbán Imola:A probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének fokozása

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on