XXIII. MÉTE TDK nevezések
Az Élelmiszertudományi Kar hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a MÉTE 2020. szeptember 25-i TDK konferenciájára (Budapest).
- Boda Boglárka: Különböző probiotikus aktivitású Lactobacillus bulgaricus törzsek növekedésének nyomonkövetése fiziko-kémiai tulajdonságok segítségével
- Bohár Dorina: Tojáslevek egyes tulajdonságainak, valamint oldhatósági vizsgálata a nagy hidrosztatikus nyomás függvényében
- Boros Anikó: BRETTANOMYCES ÉLESZTŐK KILLER AKTIVITÁSÁNAK VIZSGÁLATA
- Eszterbauer Edina: Yarrowia törzsek pigment termelésének vizsgálata
- Hosszú Bernadett: Szörpök érzékszervi színmaszkolása spektrálisan hangolható mérőállomással
- Jordán Anikó:Politejsav alapú bioműanyagok biológiai bonthatóságának vizsgálata néhány fonalasgomba törzzsel
- Jordán Ambrus: Bakteriális cellulóz/polianalin/titánium-dioxid nanokompozit alapú bioanód létrehozása és működtetése a mikrobiális üzemanyagcellában
- Juhász Ivett:Biofilm képződés vizsgálata kereskedelemben kapható műanyag palackokban
- Murnyák Stefánia:Fűszerpaprika őrlemények érzékszervi minősítésének lehetőségei
- Naszádi Botond és Repka Péter György:Folyékony nitrogénnel készült tojást tartalmazó fagylaltok fejlesztése
- Nyerges Barbara:Néhány probiotikus bifidobacterium törzs mucin hasznosítása
- Papp Fruzsina: Elhasznált söripari élesztő kezelésének lehetőségei értékes anyagok kinyerésének céljából
- Seres Balázs:Antibiotikum rezisztens kóliform baktériumok vizsgálata a vízbázistól a csapig
- Szinger Dávid: Yarrowia divulgata lipáz kódoló gén vizsgálata és molekuláris-klónozása
- Tóth Barnabás: Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris β-galaktozidáz termelésére
- Urbán Ágota: Ultrahangos pácolással készült sonka technofunkciós tulajdonságainak változása az érlelés során
- Urbán Imola:A probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének fokozása