Házi TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi Karon 2020. november 25-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Biotechnológia Szekció
- I. helyezés: Tombor Patrícia Különböző kémiai összetételű kézfertőtlenítő gél és oldat bakteriocid hatásának összehasonlítása
Konzulens: Taczmanné dr. Brückner Andrea - II. helyezés: Jordán Anikó Politejsav alapú műanyag evőeszközök biológaiai bonthatóságának vizsgálata
Konzulensek: Dr. Farkas Csilla és Dr. Nguyen Duc Quang - III. helyezés: Kajdi KristófPu'er és wulong teák mikrobiológiai vizsgálata
Konzulens: Dr. Pomázi Andrea - Különdíj: Juhász Ivett Biofilm képződés vizsgálata kereskedelemben kapható műanyag palackokban
Konzulensek: Taczmanné dr. Brückner Andrea és Dr. Kiskó Gabriella - ÉTK Tehetséggondozási Különdíja: Tombor Patrícia Különböző kémiai összetételű kézfertőtlenítő gél és oldat bakteriocid hatásának összehasonlítása
Konzulens: Taczmanné dr. Brückner Andrea
Élelmiszertechnológia Szekció
- I. helyezés: Pesti Richárd Tejalapú gélbe zárt gyümölcs szelet termékfejlesztése
Konzulens: Pásztorné dr. Huszár Klára - II. helyezés: Molnár Evelin Kitinporral és magas fehérje tartalmú rovarpéppel dúsított virsli termékfejlesztése
Konzulens: Pintér Richárd - III. helyezés: Lei Csongor MátyásBrettanomyces élesztők mono- és kevert kultúrás erjesztésének vizsgálata
Konzulens: Dr. Kun-Farkas Gabriella - Különdíj: Szücs Fanni Tojás és tej allergének kiváltása vérplazma felhasznlásával édesipari termékekben, avagy "mindenmentes" piskóta termékfejlesztése
Konzulensek: Dr. Csehi Barbara és Csurka Tamás - ÉTK Dékáni Különdíj: Pesti Richárd Tejalapú gélbe zárt gyümölcs szelet termékfejlesztése
Konzulens: Pásztorné dr. Huszár Klára
Élelmiszerkémia és -minősítés Szekció
- I. helyezés: Majercsik Nándor Multikomponens módszerfejlesztés 250 peszticid hatóanyag vizsgálatára növényi mintákban
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla - II. helyezés: Uzonyi Marianna A szelénnel és cinkkel történő dúsítás hatása mungóbab csírák minőségére
Konzulensek: Mohácsiné Dr. Farkas Csilla és Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna - III. helyezés: Koósz Zsuzsanna Ultrahang és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinált hatásának vizsgálata pácolt hús minőségi jellemzőire
Konzulens: Visy Anna - Különdíj: Gyökeres Fanni Különböző almafajtákból ciderek előállítása és minősítése
Konzulens: Kiss Zsuzsanna - SZIE rektori Különdíja: Majercsik Nándor Multikomponens módszerfejlesztés 250 peszticid hatóanyag vizsgálatára növényi mintákban
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXV. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!