XXXV. OTDK nevezések
A XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi Szekciójába (Budapest) a következő dolgozatokat nevezték be:
- Andrási Ilka: A Bennett-kenguru tejsavbaktérium közösségének vizsgálata
- Bilkei Fanni Kíra: Tejfölök és tejföl imitátumok fogyasztói megítélése és biológiailag hozzáférhető zsírtartalma
- Erdélyi Adrienn Bettina: Élesztő törzsek alkalmazhatóságának vizsgálata papír-alapú szubsztrátumok biotisztításához
- Gyökeres Fanni: Különböző almafajtákból ciderek előállítása és minősítése
- Jordán Anikó: Politejsav alapú műanyag evőeszközök biológaiai bonthatóságának vizsgálata
- Kajdi Kristóf: Pu'er és wulong teák mikrobiológiai vizsgálata
- Koósz Zsuzsanna: Ultrahang és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinált hatásának vizsgálata pácolt hús minőségi jellemzőire
- Lei Csongor Mátyás: Brettanomyces élesztők mono- és kevert kultúrás erjesztésének vizsgálata
- Majercsik Nándor: Multikomponens módszerfejlesztés 250 peszticid hatóanyag vizsgálatára növényi mintákban
- Mihály Klaudia: Mikrobuborékoltatással intenzifikált ultrahangos pácolás hatása bőrös karaj minőségi jellemzőire
- Molnár Evelin: Kitinporral és magas fehérje tartalmú rovarpéppel dúsított virsli termékfejlesztése
- Molnár Melinda Vivien: Antioxidáns hatású fűszernövények alkalmazása édesipari termékekben
- Nyerges Barbara: Probiotikus baktériumok mucin hasznosításának tanulmányozása
- Pesti Richárd: Tejalapú gélbe zárt gyümölcs szelet termékfejlesztése
- Szabó Zsófia Bernadett: Hőkezelés hatása különböző őrleménykeverékekből készült száraztészta minták beltartalmi értékeire
- Szücs Fanni: Tojás és tej allergének kiváltása vérplazma felhasznlásával édesipari termékekben, avagy "mindenmentes" piskóta termékfejlesztése
- Tombor Patrícia: Különböző kémiai összetételű kézfertőtlenítő gél és oldat bakteriocid hatásának összehasonlítása
- Tóth Barnabás: Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris ?-galaktozidáz termelésére
- Urbán Imola: Probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének tanulmányozása
- Uzonyi Marianna: A szelénnel és cinkkel történő dúsítás hatása mungóbab csírák minőségére
- Vitális Flóra: Paradicsomsűrítmények hamisításának kimutatása közeli infravörös spektroszkópiával és elektronikus nyelvvel