Cikk #2021/11 | BCE ÉTK TDT

Narancs [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna

XXXV. OTDK nevezések

A XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudmányi Szekciójába (Budapest) a következő dolgozatokat nevezték be:

  1. Andrási Ilka: A Bennett-kenguru tejsavbaktérium közösségének vizsgálata
  2. Bilkei Fanni Kíra: Tejfölök és tejföl imitátumok fogyasztói megítélése és biológiailag hozzáférhető zsírtartalma
  3. Erdélyi Adrienn Bettina: Élesztő törzsek alkalmazhatóságának vizsgálata papír-alapú szubsztrátumok biotisztításához
  4. Gyökeres Fanni: Különböző almafajtákból ciderek előállítása és minősítése
  5. Jordán Anikó: Politejsav alapú műanyag evőeszközök biológaiai bonthatóságának vizsgálata
  6. Kajdi Kristóf: Pu'er és wulong teák mikrobiológiai vizsgálata
  7. Koósz Zsuzsanna: Ultrahang és nagy hidrosztatikus nyomáskezelés kombinált hatásának vizsgálata pácolt hús minőségi jellemzőire
  8. Lei Csongor Mátyás: Brettanomyces élesztők mono- és kevert kultúrás erjesztésének vizsgálata
  9. Majercsik Nándor: Multikomponens módszerfejlesztés 250 peszticid hatóanyag vizsgálatára növényi mintákban
  10. Mihály Klaudia: Mikrobuborékoltatással intenzifikált ultrahangos pácolás hatása bőrös karaj minőségi jellemzőire
  11. Molnár Evelin: Kitinporral és magas fehérje tartalmú rovarpéppel dúsított virsli termékfejlesztése
  12. Molnár Melinda Vivien: Antioxidáns hatású fűszernövények alkalmazása édesipari termékekben
  13. Nyerges Barbara: Probiotikus baktériumok mucin hasznosításának tanulmányozása
  14. Pesti Richárd: Tejalapú gélbe zárt gyümölcs szelet termékfejlesztése
  15. Szabó Zsófia Bernadett: Hőkezelés hatása különböző őrleménykeverékekből készült száraztészta minták beltartalmi értékeire
  16. Szücs Fanni: Tojás és tej allergének kiváltása vérplazma felhasznlásával édesipari termékekben, avagy "mindenmentes" piskóta termékfejlesztése
  17. Tombor Patrícia: Különböző kémiai összetételű kézfertőtlenítő gél és oldat bakteriocid hatásának összehasonlítása
  18. Tóth Barnabás: Tápközeg optimálás probiotikus Lactobacillus törzsek intracelluláris ?-galaktozidáz termelésére
  19. Urbán Imola: Probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének tanulmányozása
  20. Uzonyi Marianna: A szelénnel és cinkkel történő dúsítás hatása mungóbab csírák minőségére
  21. Vitális Flóra: Paradicsomsűrítmények hamisításának kimutatása közeli infravörös spektroszkópiával és elektronikus nyelvvel

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on