Intézeti TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet 2021. november 24-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Élelmiszerkémia és -minősítés Szekció
- I. helyezés: Polyákovity Éva UHPLC-MS/MS módszer fejlesztése és validálása T-2, HT-2, T-2 triol és T-2 tetraol mikotoxinok meghatározására csiperke termesztőközeg és csiperkegomba (Agaricus bisporus) mátrixokra
Konzulens: Varga Emese - II. helyezés: Fekete Szimonetta Különböző eredetű növényi olajok hatása főtt tészta emészthető fehérjetartalmára
Konzulens: Tormási Judit - III. helyezés: Lámfalusy Tamás Multikomponenses HPLC-UV módszer fejlesztése és validálása vízoldható vitaminok vizsgálatára
Konzulensek: Dr. Vass Andrea és Dr. Prauda Ibolya Zsuzsanna - Különdíj: Farkas Bence SPME-GC-MS módszer fejlesztése poloskaszag meghatározására bor mintából
Konzulens: Dr. Üveges Márta
Élelmiszertechnológia A Szekció
- I. helyezés: Miklovicz Anna Új, nagy színanyagtartalmú fekete bodza fajták vizsgálata
Konzulens: Dr. Szalóki-Dorkó Lilla - II. helyezés: Kolinka Raul Gluténmentes, kovászos pékáru fejlesztése
Konzulens: Kóczánné Dr. Manninger Katalin - III. helyezés: Kreszadló Luca Quinoa liszt bázisú, édesburgonya liszttel dúsított száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése és érzékszervi minősítése
Konzulens: Dr. Szedljak Ildikó Judit - Különdíj: Bohár Dorina Konjac glükomannán alapú puding fejlesztése és vizsgálata
Konzulens: Dr. Csehi Barbara
Élelmiszertechnológia B Szekció
- I. helyezés: Urbán Ágota Relatív páratartalom hatásának vizsgálata a pácolás és érlelés során a sertéskaraj különböző tulajdonságaira
Konzulens: Visy Anna - II. helyezés: Kereszturi Julianna Édesburgonya (Ipomoea batatas) fajták liofilizálásra való alkalmasságának vizsgálata
Konzulens: Dr. Máté Mónika Zsuzsanna - III. helyezés: Somogyi Tamás Digitális képfeldolgozás az élelmiszerminőségellenőrzésben
Konzulens: Dr. Zsomné Dr. Muha Viktória - Különdíj: Börcsök Dóra Auditív ingerek hatása a szemmozgásra és az élelmiszerválasztásra
Konzulens: Dr. Gere Attila
Mikrobiológia, biotechnológia és élelmiszerbiztonság Szekció
- I. helyezés: Hajdú Boglárka A tarajos sül bélmikrobiótájában található tejsavbaktérium fajok azonosítása PCR technika segítségével
Konzulens: Dr. Csernus Olivia és Batáné Dr. Vidács Ildikó - II. helyezés: Kovács Olga Lúcia Yarrowia törzsek pigment termelésének és stabilitásának vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Sipiczki Gizella - III. helyezés: Megyeri Bianka Szilva alapú gyümölcslevek fermentálhatóságának vizsgálata probiotikus Bifidobacterium törzsekkel
Konzulens: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang - Különdíj: Oláh Eszter Kiméra aktivátorok a Salmonella Genomi Sziget és az IncA/C plazmidok konjugatív transzferében
Konzulens: Dr. Bujna Erika és Dr. Kiss János
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok (kettő dolgozat kivételével) elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXVI. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!