Cikk #2022/1 | BCE ÉTK TDT

Cipók [sxc.hu]

 

Tudományos Diákkör

Elnök: Dr. Nguyen Duc Quang

T. Elnök: Rezessyné Dr. Szabó Judit

Titkár: Dr. Farkas Csilla

 

 

Emberi Erőforrás Minisztériuma

Emberi Erőforrás támogatáskezelő

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Nemzeti Tehetség Program
NTP-TDK-13-072
NTP-TDK-14-0048
NTP-OTDKR-14-0022
NTP-HHTDK-15-0048
NTP-HHTDK-16-0082
NTP-OTDKR-16-0073
sz. Projektek támogatásával

 

 

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0023 sz. Projekt

TÁMOP 4.2.3-08/1/KMR-2009-0004 pályázat támogatásával

 

OKA-I.-55 pályázat támogatásával
NTP-OKA-I.-55
NTP-OKA-VIII./A-030
NTP-OKA-XXII.-046
pályázatok támogatásával

 

RSS 2.0 hírcsatorna



XXIV. MÉTE TDK nevezések

Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a XXIV. MÉTE TDK konferenciájára (Szeged, 2022. május 16.).

  1. Blaskó Eszter Lubica: Növényi proteáz enzim tehéntejre kifejtett hatásának vizsgálata
    Konzulensek: Dr. Albert Krisztina Zita egyetemi adjunktus, Dr. Nath Arijit Postdoc és Dr. Koris András egyetemi docens
  2. Bodzán Nikoletta: Gyors fagyasztott TOTU gombóc állomány jellemzőinek vizsgálata
    Konzulens: Dr. Dalmadi István egyetemi docens
  3. Bohár Dorina: Konjac glükomannán alapú puding fejlesztése és vizsgálata
    Konzulens: Dr. Csehi Barbara egyetemi adjunktus
  4. Dohy Dénes András: Növényvédőszer-adjuvánsok nedvesítőképességének vizsgálata DSA készülékkel
    Konzulensek: Marczika Andrásné Dr. Sörös Csilla egyetemi docens és Dr. Prauda Ibolya Zsuzsanna egyetemi adjunktus
  5. Erdős Hajnalka: Különböző közegekkel érintkező műanyag palackban képződő biofilm kimutatása és eltávolítása
    Konzulens: Taczmanné dr. Brückner Andrea egyetemi adjunktus
  6. Fekete Zoltán: Ultrahangos pácolás során a pácolás sebességét befolyásoló tényezők hatása az ultrahang intenzitására a kezelőtér pozíció és a termékmennyiség meghatározása céljából
    Konzulens: Dr. Friedrich László egyetemi tanár, intézetigazgató
  7. Homolya Szabolcs: Pálmazsír és pálmazsír helyettesítők karakterisztikájának meghatározása oszcillációs reométerrel
    Konzulensek: Dr. Kaszab Tímea egyetemi adjunktus és Lambertné dr. Meretei Anikó egyetemi adjunktus
  8. Izsó Enikő: Ehető virágszirmok alkalmazási lehetősége kekszek esetén
    Konzulens: Dr. Szabó-Nótin Beatrix, adjunktus
  9. Karácsondi Márta: Tojás alapú probiotikus ital fejleszthetőségének vizsgálata
    Konzulens:Dr. Csehi Barbara, egyetemi adjunktus és Dr. Bujna Erika, egyetemi docens
  10. Kereszturi Julianna: Előkezelések hatása édesburgonya (Ipomoea batatas L.) fajták liofilizálásra való alkalmasságára
    Konzulens: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens
  11. Kókai Tamás: Sütőipari termékek minőségellenőrzése gépi látással
    Konzulens: Dr. Baranyai László egyetemi tanár
  12. Lei Csongor Mátyás: A hőmérséklet hatásának vizsgálata Brettanomyces élesztők söripari felhasználása során
    Konzulens: Dr. Kun-Farkas Gabriella egyetemi docens
  13. Liebl Rebeka: Posztbiotikumok antimikróbás hatásának vizsgálata
    Konzulensek: Dr. Bujna Erika egyetemi docens és Dr. Nguyen Duc Quang egyetemi tanár
  14. Matkovits Anna: Módszerfejlesztés méz polifenol komponenseinek meghatározására
    Konzulensek: Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna egyetemi docens és Nagy Katalin PhD hallgató
  15. Miklovicz Anna: Új, nagy színanyagtartalmú fekete bodza fajták vizsgálata
    Konzulens: Dr. Szalóki-Dorkó Lilla egyetemi adjunktus
  16. Radácsi Kristóf: Cider erjesztésének optimalizálása megfelelő élesztő kiválasztásával
    Konzulensek: Dr. Kun Szilárd egyetemi docens és Dr. Csernus Olivia, egyetemi adjunktus
  17. Radziwon Miklós: Yarrowia élesztők politejsav-depolimeráz aktivitásának viszgálata
    Konzulensek: Dr. Farkas Csilla egyetemi adjunktus és Dr. Bujna Erika, egyetemi docens
  18. Somogyi Tamás: Digitális képfeldolgozás az élelmiszerminőségellenőrzésben
    Konzulens: Dr. Zsomné Dr. Muha Viktória egyetemi adjunktus
  19. Veisz Anett Rachel: Polifenolban gazdag táplálékkiegészítő analitikai jellemzése és annak etetésének hatása a tyúkhús fogyasztható részeire
    Konzulensek: Dr. Fodor Marietta egyetemi docens és Stefanovitsné Dr. Bányai Éva professor emerita
  20. Zimmermann Philipp York : Sóoldatban a sertés hús elektromos impedancia változása a só diffúziója során
    Konzulens: Dr. Vozáry Eszter egyetemi magántanár
  21. Zsólyomi Fruzsina : A paradicsomtörköly értékes komponenseinek kinyerési és hasznosítási lehetőségei
    Konzulens: Dr. Máté Mónika egyetemi docens

 

Megosztás: Megosztás a Facebook-onMegosztás a Twitter-enMegosztás a Facebook-on