XXIV. MÉTE TDK nevezések
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet hallgatói a következő dolgozatokkal neveztek a XXIV. MÉTE TDK konferenciájára (Szeged, 2022. május 16.).
- Blaskó Eszter Lubica: Növényi proteáz enzim tehéntejre kifejtett hatásának vizsgálata
Konzulensek: Dr. Albert Krisztina Zita egyetemi adjunktus, Dr. Nath Arijit Postdoc és Dr. Koris András egyetemi docens - Bodzán Nikoletta: Gyors fagyasztott TOTU gombóc állomány jellemzőinek vizsgálata
Konzulens: Dr. Dalmadi István egyetemi docens - Bohár Dorina: Konjac glükomannán alapú puding fejlesztése és vizsgálata
Konzulens: Dr. Csehi Barbara egyetemi adjunktus - Dohy Dénes András: Növényvédőszer-adjuvánsok nedvesítőképességének vizsgálata DSA készülékkel
Konzulensek: Marczika Andrásné Dr. Sörös Csilla egyetemi docens és Dr. Prauda Ibolya Zsuzsanna egyetemi adjunktus - Erdős Hajnalka: Különböző közegekkel érintkező műanyag palackban képződő biofilm kimutatása és eltávolítása
Konzulens: Taczmanné dr. Brückner Andrea egyetemi adjunktus - Fekete Zoltán: Ultrahangos pácolás során a pácolás sebességét befolyásoló tényezők hatása az ultrahang intenzitására a kezelőtér pozíció és a termékmennyiség meghatározása céljából
Konzulens: Dr. Friedrich László egyetemi tanár, intézetigazgató - Homolya Szabolcs: Pálmazsír és pálmazsír helyettesítők karakterisztikájának meghatározása oszcillációs reométerrel
Konzulensek: Dr. Kaszab Tímea egyetemi adjunktus és Lambertné dr. Meretei Anikó egyetemi adjunktus - Izsó Enikő: Ehető virágszirmok alkalmazási lehetősége kekszek esetén
Konzulens: Dr. Szabó-Nótin Beatrix, adjunktus - Karácsondi Márta: Tojás alapú probiotikus ital fejleszthetőségének vizsgálata
Konzulens:Dr. Csehi Barbara, egyetemi adjunktus és Dr. Bujna Erika, egyetemi docens - Kereszturi Julianna: Előkezelések hatása édesburgonya (Ipomoea batatas L.) fajták liofilizálásra való alkalmasságára
Konzulens: Dr. Máté Mónika, egyetemi docens - Kókai Tamás: Sütőipari termékek minőségellenőrzése gépi látással
Konzulens: Dr. Baranyai László egyetemi tanár - Lei Csongor Mátyás: A hőmérséklet hatásának vizsgálata Brettanomyces élesztők söripari felhasználása során
Konzulens: Dr. Kun-Farkas Gabriella egyetemi docens - Liebl Rebeka: Posztbiotikumok antimikróbás hatásának vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika egyetemi docens és Dr. Nguyen Duc Quang egyetemi tanár - Matkovits Anna: Módszerfejlesztés méz polifenol komponenseinek meghatározására
Konzulensek: Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna egyetemi docens és Nagy Katalin PhD hallgató - Miklovicz Anna: Új, nagy színanyagtartalmú fekete bodza fajták vizsgálata
Konzulens: Dr. Szalóki-Dorkó Lilla egyetemi adjunktus - Radácsi Kristóf: Cider erjesztésének optimalizálása megfelelő élesztő kiválasztásával
Konzulensek: Dr. Kun Szilárd egyetemi docens és Dr. Csernus Olivia, egyetemi adjunktus - Radziwon Miklós: Yarrowia élesztők politejsav-depolimeráz aktivitásának viszgálata
Konzulensek: Dr. Farkas Csilla egyetemi adjunktus és Dr. Bujna Erika, egyetemi docens - Somogyi Tamás: Digitális képfeldolgozás az élelmiszerminőségellenőrzésben
Konzulens: Dr. Zsomné Dr. Muha Viktória egyetemi adjunktus - Veisz Anett Rachel: Polifenolban gazdag táplálékkiegészítő analitikai jellemzése és annak etetésének hatása a tyúkhús fogyasztható részeire
Konzulensek: Dr. Fodor Marietta egyetemi docens és Stefanovitsné Dr. Bányai Éva professor emerita - Zimmermann Philipp York : Sóoldatban a sertés hús elektromos impedancia változása a só diffúziója során
Konzulens: Dr. Vozáry Eszter egyetemi magántanár - Zsólyomi Fruzsina : A paradicsomtörköly értékes komponenseinek kinyerési és hasznosítási lehetőségei
Konzulens: Dr. Máté Mónika egyetemi docens