Intézeti TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet 2022. november 23-án rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Analitika és Műszaki Szekció
- I. helyezés:Ivacs Vince Posztharveszt fungicidek kioldódásának vizsgálata italokban és levekben
Konzulens: Marczika Andrásné Sörös Csilla - II. helyezés: Balázs Viktória Bernadett Különleges mintaelőkészítési technikák összehasonlítása vanília őrlemény aflatoxin tartalmának meghatározására UHPLC-MS/MS módszerrel
Konzulensek: Üveges Márta és Nagy Katalin - Különdíj: Veisz Anett Rachel Polifenolban gazdag táplálékkiegészítő analitikai jellemzése és takarmányozásban vizsgált hatása a tyúk fogyasztható részeire
Konzulensek: Fodor Marietta és Stefanovitsné Bányai Éva
Biotechnológia és Mikrobiológia Szekció
- I. helyezés: Markó Dorottya Különböző anyagokkal bevont Lactobacillus salivarius mikrokapszulák összehasonlító jellemzése és életképességük vizsgálata
Konzulensek: Szécsi Anett és Bujna Erika - II. helyezés: Szilágyi Viktor Gergő Édesvízi zöldalga intracelluláris poliszacharid termelésének vizsgálata
Konzulens: Kohári-Farkas Csilla - Különdíj: Erdős Hajnalka Különböző közegekkel érintkező műanyag palackban képződő biofilm kimutatása és eltávolítása
Konzulens: Taczmanné Brückner Andrea
Élelmiszertechnológia A Szekció
- I. helyezés: Illés Vince Levente Astrié kőmalom és hengermalom összehasonlítása vegyesen vetett francia búzakeverékkel
Konzulens: Kóczán Györgyné Manninger Katalin - II. helyezés: Mazár Júlia Instant csipkebogyó teapor előállításának vizsgálata és modellezése
Konzulens: Albert Krisztina - Különdíj: Csoszor Vivien Kereskedelmi forgalomban kapható céklafajták és céklalevek összehasonlító vizsgálata
Konzulensek: Stefanovitsné Bányai Éva és Mednyánszky Zsuzsanna - Különdíj: Keliger Zoltán Komlópellet tárolási körülményeinek hatása az alfa-sav tartalomra és hasznosulásra
Konzulens: Kun-Farkas Gabriella
Élelmiszertechnológia B Szekció
- I. helyezés: Majoros Réka Rovarőrlemény és marhakollagén által dúsított kölestészták vizsgálata
Konzulens: Szedljak Ildikó Judit - II. helyezés: Csorba Renáta Tojásfehérje alapú funkcionális ital fejlesztése
Konzulensek: Vargáné Tóth Adrienn és Barkó Annamária - Különdíj: Tito Valencia Javier Alejandro Növelt fehérjetartalmú joghurtok fejlesztése és vizsgálata
Konzulensek: Vargáné Tóth Adrienn és Barkó Annamária
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok (kettő dolgozat kivételével) elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXVI. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!