Intézeti TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet 2023. május 12-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Biomérnök és Élelmiszermérnök Szekció
- I. helyezés:Egyed Gyula Különböző évjáratú aszúbogyók mikobiotájának felmérése és jellemzése
Konzulensek: Dr. Pomázi Andrea és Dr. Kovács Mónika - II. helyezés: Fenyvesi Beáta Probiotikus Lactobacillus törzsek életképességének vizsgálata fermentált vegyes gyümölcslevekben
Konzulens: Dr. Bujna Erika - III. helyezés: Győri Kata Probiotikus Bifidobacterium törzsekkel fermentált vegyes gyümölcslevek vizsgálata
Konzulens: Dr. Bujna Erika - Különdíj: Szabó Bálint Imre Probiotikus Lactobacillus fermentum LF08 törzs intracelluláris béta-galaktozidáz enzimtermelésének vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok (kettő dolgozat kivételével) elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXVII. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!