Intézeti TDK eredmények
Az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet 2023. november 22-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Biomérnök és műszaki Szekció
- I. helyezés: Galambosi Zsófia Sniffin' Sticks illatazonosítás teszt fejlesztési pontjainak meghatározása
Konzulensek: Dr. Sipos László és Dr. Csóka Mariann - II. helyezés: Palla Henrietta Yarrowia törzsek lipáz termelésének vizsgálata növényi olajok, valamint pelletek, mint természetes szubsztrátumok felhasználásával
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Sipiczki Gizella - Különdíj: Rédey Ágnes Vezeték nélküli adatgyűjtésen alapuló nyomon követési rendszer tervezése és összeállítása élelmiszeripari célokra
Konzulens: Dr. Kertész István
Élelmiszertechnológia Szekció
- I. helyezés: Kereszturi Julianna Csomagolóanyagok hatékonyságának vizsgálata dióbél eltarthatóságára
Konzulens: Dr. Máté Mónika Zsuzsanna - II. helyezés: Fábián Gábor János Kávéfőzési technikák hatása az ital érzékszervi és fiziko-kémiai tulajdonságaira
Konzulensek: Dr. Benes Eszter Luca és Dr. Gere Attila - Különdíj: Virág Nelli Növényi alapú derítőanyag hatékonyságának vizsgálata szűrt almalé előállítása során
Konzulens: Dr. Máté Mónika Zsuzsanna
Táplálkozás és élvezeti érték Szekció
- I. helyezés: Pék Bianka Trópusi mézek aroma-összetételének vizsgálata
Konzulensek: Dr. Csóka Mariann és Végh Rita - II. helyezés: Hajdu Blanka Szőlőmagliszt felhasználásának táplálkozásélettani és reológiai hatása gluténmentes zsemlékben
Konzulensek: Dr. Kaszab Tímea és Dr. Mednyánszki Zsuzsanna - Különdíj: Lehota Vilmos Húskészítmények fehérjetápértékének meghatározása és fehérje kiegészítés hatásának vizsgálata
Konzulensek: Dr. Abrankó László és Dr. Tórmási Judit
Termékfejlesztés Szekció
- I. helyezés: Almássy Gábor Mikroültetvényen termesztett komlótobozok keserűsav-tartalmának meghatározása és alkalmazásának sajátosságai
Konzulensek: Dr. Kun-Farkas Gabriella és Csulak Gergely - Különdíj: Kovács Panna Nátrium-alginát alapú édesipari termék előállításának lehetőségei
Konzulens: Lambertné Dr. Meretei Anikó
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXVII. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!